POSNI KROMPIR PAPRIKAŠ NA BAKIN NAČIN Zasitno jelo za ručak u ove dane posta je sve što Vam treba (RECEPT)
Krompir-paprikaš na ovaj način će biti užitak za Vaša nepca, bez imalo preterivanja.
Danas počinje Božićni post. U toku celog ovoga posta ne jedemo meso, mlečne proizvode i jaja. Ulje i vino su dozvoljeni svim danima osim srede i petka koji se poste „na vodi“.
Kad dođu dani posta, domaćice su u dilemi koje jelo da pripreme za članove porodice.
Krompir-paprikaš je uvek dobar izbor, jer povrće koje se koristi za pripremu vole svi, a jelo je ujedno i ukusno i zasitno.
Možda vas zanima:
SLATKE POSNE KIFLICE SA PIVOM Starinski recept za fenomenalnu poslasticu
Kiflice izgledaju čarobno, a što je najvažnije brzo se prave, a namirnice najčešće imamo u kući.
OČARAĆE VAM SVA ČULA Fenomenalna posna krem torta, kombinacije su razne (RECEPT)
Danas je svi traže, posna krem torta za svačiji ukus.
Možda vas zanima:
SLATKE POSNE KIFLICE SA PIVOM Starinski recept za fenomenalnu poslasticu
Kiflice izgledaju čarobno, a što je najvažnije brzo se prave, a namirnice najčešće imamo u kući.
OČARAĆE VAM SVA ČULA Fenomenalna posna krem torta, kombinacije su razne (RECEPT)
Danas je svi traže, posna krem torta za svačiji ukus.
Možda vas zanima:
SLATKE POSNE KIFLICE SA PIVOM Starinski recept za fenomenalnu poslasticu
Kiflice izgledaju čarobno, a što je najvažnije brzo se prave, a namirnice najčešće imamo u kući.
OČARAĆE VAM SVA ČULA Fenomenalna posna krem torta, kombinacije su razne (RECEPT)
Danas je svi traže, posna krem torta za svačiji ukus.
Sastojci:
Možda vas zanima:
SLATKE POSNE KIFLICE SA PIVOM Starinski recept za fenomenalnu poslasticu
Kiflice izgledaju čarobno, a što je najvažnije brzo se prave, a namirnice najčešće imamo u kući.
OČARAĆE VAM SVA ČULA Fenomenalna posna krem torta, kombinacije su razne (RECEPT)
Danas je svi traže, posna krem torta za svačiji ukus.
Možda vas zanima:
SLATKE POSNE KIFLICE SA PIVOM Starinski recept za fenomenalnu poslasticu
Kiflice izgledaju čarobno, a što je najvažnije brzo se prave, a namirnice najčešće imamo u kući.
OČARAĆE VAM SVA ČULA Fenomenalna posna krem torta, kombinacije su razne (RECEPT)
Danas je svi traže, posna krem torta za svačiji ukus.
1 kg krompira
2-3 šargarepe
2-3 paprike
1-2 glavica luka
peršun
2 kašike ajvara
250ml kuvanog paradajza
ulje, biljni začin, biber, so
začin za pečurke
1 kašika brašna
origano
Priprema:
Na malo ulja propržiti sitno seckani luk i seckanu papriku. Kad se malo proprži dodati na kolutove šargarepu, pa sve to još prodinstati.
Zatim dodati ajvar, paradajz i krompir. Naliti vodom i staviti da se kuva. Kad je kuvano umutiti brašno sa začinom za pečurke i biberom i malo origana, pa kad se dobro umuti sa malo vode ubaciti u paprikaš radi gustine.
Dodati kašiku začina. Probati na ukus, dodati sitno seckan peršunov list i paprikaš je gotov.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
Srpkinje će biti oduševljene ovim starinskim receptom: Orasnice kakve smo jeli samo kod bake, pravo savršenstvo
Bilo da ih pravite za praznike, porodične okupljanja ili jednostavno za uživanje uz kafu orašnice su pravi izbor koji će osvojiti sve.
GRUŠALJ: Zaboravljena pita sa kiselim testom – zašto je ovaj specijalitet Stare planine savršena zamena za burek
Grušalj (Gruvanica ili Razlevuša) je autentični specijalitet iz jugoistočne Srbije, često vezan za sela oko Stare planine i Pirota. Iako liči na pitu ili proju, Grušalj je mnogo više – to je hrana za pastire i teške radnike, zasitna, puna sira i mnogo zdravija od klasičnog bureka. Otkrivamo tajnu kiselog testa i pravog, domaćeg belog sira.
Recept za domaću supu zlata vredan: Jedan sastojak je ključan, spremaćete je svaki drugi dan
Samo jedna namirnica koja može potpuno da podigne njen ukus.
TAJNA JELA KOЈE LEČI GROFICA: Recept za Pposni pasulj koji su monasi Fruške Gore kuvali u kazanima i zašto je najbolji za zimu
Pasulj prebranac je kulinarski klasik, ali malo ko zna za njegovu pravu, posnu, manastirsku verziju. Otkrivamo zašto se ovaj specijalitet sa Fruške Gore naziva "pasulj grofica", kako su ga monasi usavršili do savršenstva i zašto je, zbog visokog sadržaja proteina i vlakana, on najbolji prirodni lek za varenje tokom zime.
BAKIN KOLAČ JE POSLASTICA NA KOJOJ SU ODRASTALE MNOGE GENERACIJE NA NAŠIM PROSTORIMA: Evo kako se sprema ovaj zaboravljeni dezert
Bakin kolač je dugi niz godina bio jedna od omiljenih poslastica na našim prostorima.
Komentari(0)