RECEPT ZA LJUBITELJE ČUVENOG SRPSKOG JELA Napravite pastirski specijalitet koji se vekovima unazad priprema u domaćinstvima na Staroj planini
Belmuž je najukusniji kada se pravi od nekoliko vrsta sira.

Sastojci
1 kg mladog punomasnog sira – kravlji ili ovčiji
150-200 grama kukuruznog brašna
Možda vas zanima:

LEPA VEST SA SRPSKIH SKIJALIŠTA U rad puštene nove ski-staze
Kada je reč o visini snega na stazama, iz Skijališta Srbije navode da na Staroj planini ima do 30 centimetara utabanog snega na stazama, dok je na stazama Tornika utabano od 20 do 30 centimetara snega.

SKI KARTE NISU POSKUPELE Otvorena skijaška sezona na Kopaniku, uskoro i na ostalim planinama
Tradicionalno i ove godine Kopaonik je prvi otvorio svoja skijališta za ljubitelje zimskih sportova.
Možda vas zanima:

LEPA VEST SA SRPSKIH SKIJALIŠTA U rad puštene nove ski-staze
Kada je reč o visini snega na stazama, iz Skijališta Srbije navode da na Staroj planini ima do 30 centimetara utabanog snega na stazama, dok je na stazama Tornika utabano od 20 do 30 centimetara snega.

SKI KARTE NISU POSKUPELE Otvorena skijaška sezona na Kopaniku, uskoro i na ostalim planinama
Tradicionalno i ove godine Kopaonik je prvi otvorio svoja skijališta za ljubitelje zimskih sportova.
Možda vas zanima:

LEPA VEST SA SRPSKIH SKIJALIŠTA U rad puštene nove ski-staze
Kada je reč o visini snega na stazama, iz Skijališta Srbije navode da na Staroj planini ima do 30 centimetara utabanog snega na stazama, dok je na stazama Tornika utabano od 20 do 30 centimetara snega.

SKI KARTE NISU POSKUPELE Otvorena skijaška sezona na Kopaniku, uskoro i na ostalim planinama
Tradicionalno i ove godine Kopaonik je prvi otvorio svoja skijališta za ljubitelje zimskih sportova.
Priprema
Mladi punomasni sir se iseče na komade i stavi u kazan ili kotao koji se zagreva na tihoj vatri. Nikako ne smete imati jaku vatru da ne zagori belmuž. Kada se sir otopi dodajte so (zavisno od toga koliko vam je sir slan) i počnite da mešate drvenom varjačom istopljeni sir i da polako dodajete kukuruzno brašno dok ne dobijete kompaktnu masu. Brašno u smesi treba da pokupi masnoću iz sira, pa ga ne treba puno stavljati. Mešajte sledećih 20 minuta sve dok masa ne postane glatka i dok mast iz smese ne počne da se odvaja. Kada mast počne da pliva po površini belmuža, jelo je gotovo.
Belmuž se služi uz kiselo mleko i povrće, rotkvice, crni luk, krastavac.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Domaćinska gibanica kakvu niste probali: Slavica podelila recept za ovo neodoljivo jelo, ko proba neće se pokajati
Mini-gibanice po receptu Slavice Rokvić.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

KAKO SE PRAVILNO ČUVAJU TREŠNJE? Pogledajte koja temperatura je idealna
Da li i vi trešnje ostavljate na stolu nakon kupovine?
Komentari(0)