RECEPT ZA LJUBITELJE ČUVENOG SRPSKOG JELA Napravite pastirski specijalitet koji se vekovima unazad priprema u domaćinstvima na Staroj planini
Belmuž je najukusniji kada se pravi od nekoliko vrsta sira.

Sastojci
1 kg mladog punomasnog sira – kravlji ili ovčiji
150-200 grama kukuruznog brašna
Možda vas zanima:

NEISKORIŠĆENI BISER PRIRODE Na obroncima ove planine kriju se brojna sela, izletišta, izvori, vrela, jezera, pećine, manastiri i crkve
"Srpski Kolorado" je jedna od najlepših i najočuvanijih planina Srbije, sa raznovrsnim prirodnim dobrima, bogatom tradicijom i ruralnom kulturnom

LEPA VEST SA SRPSKIH SKIJALIŠTA U rad puštene nove ski-staze
Kada je reč o visini snega na stazama, iz Skijališta Srbije navode da na Staroj planini ima do 30 centimetara utabanog snega na stazama, dok je na stazama Tornika utabano od 20 do 30 centimetara snega.
Možda vas zanima:

NEISKORIŠĆENI BISER PRIRODE Na obroncima ove planine kriju se brojna sela, izletišta, izvori, vrela, jezera, pećine, manastiri i crkve
"Srpski Kolorado" je jedna od najlepših i najočuvanijih planina Srbije, sa raznovrsnim prirodnim dobrima, bogatom tradicijom i ruralnom kulturnom

LEPA VEST SA SRPSKIH SKIJALIŠTA U rad puštene nove ski-staze
Kada je reč o visini snega na stazama, iz Skijališta Srbije navode da na Staroj planini ima do 30 centimetara utabanog snega na stazama, dok je na stazama Tornika utabano od 20 do 30 centimetara snega.
Možda vas zanima:

NEISKORIŠĆENI BISER PRIRODE Na obroncima ove planine kriju se brojna sela, izletišta, izvori, vrela, jezera, pećine, manastiri i crkve
"Srpski Kolorado" je jedna od najlepših i najočuvanijih planina Srbije, sa raznovrsnim prirodnim dobrima, bogatom tradicijom i ruralnom kulturnom

LEPA VEST SA SRPSKIH SKIJALIŠTA U rad puštene nove ski-staze
Kada je reč o visini snega na stazama, iz Skijališta Srbije navode da na Staroj planini ima do 30 centimetara utabanog snega na stazama, dok je na stazama Tornika utabano od 20 do 30 centimetara snega.
Priprema
Mladi punomasni sir se iseče na komade i stavi u kazan ili kotao koji se zagreva na tihoj vatri. Nikako ne smete imati jaku vatru da ne zagori belmuž. Kada se sir otopi dodajte so (zavisno od toga koliko vam je sir slan) i počnite da mešate drvenom varjačom istopljeni sir i da polako dodajete kukuruzno brašno dok ne dobijete kompaktnu masu. Brašno u smesi treba da pokupi masnoću iz sira, pa ga ne treba puno stavljati. Mešajte sledećih 20 minuta sve dok masa ne postane glatka i dok mast iz smese ne počne da se odvaja. Kada mast počne da pliva po površini belmuža, jelo je gotovo.
Belmuž se služi uz kiselo mleko i povrće, rotkvice, crni luk, krastavac.

Starinski recept za knedle koje će biti spremne za tren oka: Prave se od samo 2 sastojka i uspevaju baš svima
Bez domaće supe ne može da prođe nedeljni ručak, a ako su u njoj mekane knedle, e tada je užitak zagarantovan.

Recept za domaće ćevape: Uz male trikove će biti kao iz restorana
Ideja za nedeljni ručak

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.

TRIKOVI NAJBOLJIH DOMAĆICA: Proverite koliko je jaje staro
Ova brza i jednostavna metoda može vam uštedeti novac, ali i sačuvati zdravlje.
Komentari(0)