RECEPT ZA LJUBITELJE ČUVENOG SRPSKOG JELA Napravite pastirski specijalitet koji se vekovima unazad priprema u domaćinstvima na Staroj planini
Belmuž je najukusniji kada se pravi od nekoliko vrsta sira.

Sastojci
1 kg mladog punomasnog sira – kravlji ili ovčiji
150-200 grama kukuruznog brašna
Možda vas zanima:

LEPA VEST SA SRPSKIH SKIJALIŠTA U rad puštene nove ski-staze
Kada je reč o visini snega na stazama, iz Skijališta Srbije navode da na Staroj planini ima do 30 centimetara utabanog snega na stazama, dok je na stazama Tornika utabano od 20 do 30 centimetara snega.

SKI KARTE NISU POSKUPELE Otvorena skijaška sezona na Kopaniku, uskoro i na ostalim planinama
Tradicionalno i ove godine Kopaonik je prvi otvorio svoja skijališta za ljubitelje zimskih sportova.
Možda vas zanima:

LEPA VEST SA SRPSKIH SKIJALIŠTA U rad puštene nove ski-staze
Kada je reč o visini snega na stazama, iz Skijališta Srbije navode da na Staroj planini ima do 30 centimetara utabanog snega na stazama, dok je na stazama Tornika utabano od 20 do 30 centimetara snega.

SKI KARTE NISU POSKUPELE Otvorena skijaška sezona na Kopaniku, uskoro i na ostalim planinama
Tradicionalno i ove godine Kopaonik je prvi otvorio svoja skijališta za ljubitelje zimskih sportova.
Možda vas zanima:

LEPA VEST SA SRPSKIH SKIJALIŠTA U rad puštene nove ski-staze
Kada je reč o visini snega na stazama, iz Skijališta Srbije navode da na Staroj planini ima do 30 centimetara utabanog snega na stazama, dok je na stazama Tornika utabano od 20 do 30 centimetara snega.

SKI KARTE NISU POSKUPELE Otvorena skijaška sezona na Kopaniku, uskoro i na ostalim planinama
Tradicionalno i ove godine Kopaonik je prvi otvorio svoja skijališta za ljubitelje zimskih sportova.
Priprema
Mladi punomasni sir se iseče na komade i stavi u kazan ili kotao koji se zagreva na tihoj vatri. Nikako ne smete imati jaku vatru da ne zagori belmuž. Kada se sir otopi dodajte so (zavisno od toga koliko vam je sir slan) i počnite da mešate drvenom varjačom istopljeni sir i da polako dodajete kukuruzno brašno dok ne dobijete kompaktnu masu. Brašno u smesi treba da pokupi masnoću iz sira, pa ga ne treba puno stavljati. Mešajte sledećih 20 minuta sve dok masa ne postane glatka i dok mast iz smese ne počne da se odvaja. Kada mast počne da pliva po površini belmuža, jelo je gotovo.
Belmuž se služi uz kiselo mleko i povrće, rotkvice, crni luk, krastavac.

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Starinsko jelo bez ijedne kapi ulja: Ukus koji osvaja na prvi zalogaj
U toku posta osim kuvanih jela možete napraviti i posnu manastirsku pitu. Budite uvereni da će se ukućanima svideti, jer je preukusna i tražiće se zalogaj više.
Komentari(0)