RECEPT ZA LJUBITELJE ČUVENOG SRPSKOG JELA Napravite pastirski specijalitet koji se vekovima unazad priprema u domaćinstvima na Staroj planini
Belmuž je najukusniji kada se pravi od nekoliko vrsta sira.
![RECEPT ZA LJUBITELJE ČUVENOG SRPSKOG JELA Napravite pastirski specijalitet koji se vekovima unazad priprema u domaćinstvima na Staroj planini](/data/images/2022-03-30/24343_belmuz-2_f.jpg?timestamp=1648591200)
Sastojci
1 kg mladog punomasnog sira – kravlji ili ovčiji
150-200 grama kukuruznog brašna
Možda vas zanima:
![LEPA VEST SA SRPSKIH SKIJALIŠTA U rad puštene nove ski-staze](/data/images/2022-01-13/18651_shutterstock-753747142_f.jpg)
LEPA VEST SA SRPSKIH SKIJALIŠTA U rad puštene nove ski-staze
Kada je reč o visini snega na stazama, iz Skijališta Srbije navode da na Staroj planini ima do 30 centimetara utabanog snega na stazama, dok je na stazama Tornika utabano od 20 do 30 centimetara snega.
![SKI KARTE NISU POSKUPELE Otvorena skijaška sezona na Kopaniku, uskoro i na ostalim planinama](/data/images/2022-07-28/33561_shutterstock-2066568920_f.jpg)
SKI KARTE NISU POSKUPELE Otvorena skijaška sezona na Kopaniku, uskoro i na ostalim planinama
Tradicionalno i ove godine Kopaonik je prvi otvorio svoja skijališta za ljubitelje zimskih sportova.
Možda vas zanima:
![LEPA VEST SA SRPSKIH SKIJALIŠTA U rad puštene nove ski-staze](/data/images/2022-01-13/18651_shutterstock-753747142_f.jpg)
LEPA VEST SA SRPSKIH SKIJALIŠTA U rad puštene nove ski-staze
Kada je reč o visini snega na stazama, iz Skijališta Srbije navode da na Staroj planini ima do 30 centimetara utabanog snega na stazama, dok je na stazama Tornika utabano od 20 do 30 centimetara snega.
![SKI KARTE NISU POSKUPELE Otvorena skijaška sezona na Kopaniku, uskoro i na ostalim planinama](/data/images/2022-07-28/33561_shutterstock-2066568920_f.jpg)
SKI KARTE NISU POSKUPELE Otvorena skijaška sezona na Kopaniku, uskoro i na ostalim planinama
Tradicionalno i ove godine Kopaonik je prvi otvorio svoja skijališta za ljubitelje zimskih sportova.
Možda vas zanima:
![LEPA VEST SA SRPSKIH SKIJALIŠTA U rad puštene nove ski-staze](/data/images/2022-01-13/18651_shutterstock-753747142_f.jpg)
LEPA VEST SA SRPSKIH SKIJALIŠTA U rad puštene nove ski-staze
Kada je reč o visini snega na stazama, iz Skijališta Srbije navode da na Staroj planini ima do 30 centimetara utabanog snega na stazama, dok je na stazama Tornika utabano od 20 do 30 centimetara snega.
![SKI KARTE NISU POSKUPELE Otvorena skijaška sezona na Kopaniku, uskoro i na ostalim planinama](/data/images/2022-07-28/33561_shutterstock-2066568920_f.jpg)
SKI KARTE NISU POSKUPELE Otvorena skijaška sezona na Kopaniku, uskoro i na ostalim planinama
Tradicionalno i ove godine Kopaonik je prvi otvorio svoja skijališta za ljubitelje zimskih sportova.
Priprema
Mladi punomasni sir se iseče na komade i stavi u kazan ili kotao koji se zagreva na tihoj vatri. Nikako ne smete imati jaku vatru da ne zagori belmuž. Kada se sir otopi dodajte so (zavisno od toga koliko vam je sir slan) i počnite da mešate drvenom varjačom istopljeni sir i da polako dodajete kukuruzno brašno dok ne dobijete kompaktnu masu. Brašno u smesi treba da pokupi masnoću iz sira, pa ga ne treba puno stavljati. Mešajte sledećih 20 minuta sve dok masa ne postane glatka i dok mast iz smese ne počne da se odvaja. Kada mast počne da pliva po površini belmuža, jelo je gotovo.
Belmuž se služi uz kiselo mleko i povrće, rotkvice, crni luk, krastavac.
![čupavci](/data/images/2024-12-24/109714_shutterstock-2097577366-1_f.jpg)
Starinski čupavci: Ovaj kolač mora da bude mekan, ukusan i bogato umočen u čokoladu i kokos
Mislimo da ne postoji osoba koja ne voli ovaj desert
![rakija](/data/images/2025-02-12/113811_shutterstock-1282722316_f.jpg)
Zaboravljena pića Srbije – Drevni nektari, lekoviti napici i tradicionalni ukusi koji nestaju
Pića koja su nekada bila deo svakodnevice, a danas su retkost
![gibanica](/data/images/2024-08-26/98583_shutterstock-2294614527_f.jpg)
Prava DOMAĆA GIBANICA sprema se samo na OVAJ način, a gotova za 5 minuta - Posebnu HRSKAVOST daje joj 1 sastojak, sirnica kao iz PEKARE
Recept za pravu srpsku gibanicu morate zapisati!
![Čupava Kata](/data/images/2023-02-24/47291_190695-cupava-kata-ls_f.jpg)
Čupava Kata - omiljeni recept iz stare Juge: Potrebna su 4 sastojka i 10 minuta
Pravi se jednostavno, a ukus je fantastičan
![Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem](/data/images/2023-03-31/50110_shutterstock-123380389_f.jpg)
Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem
Otkrivamo vam trik uz koji će vam pita biti ukusna kao iz najbolje pekare
Komentari(0)