POSNI PILAV Jelo koje se brzo sprema a svi će ga voleti!
Mnogo ljudi je počelo daposti Božićni post pa vam za danas donosimo recept za brz i ukusan posni obrok, koji će voleti cela porodica.

Sastojci:
300 g pirinča
250 g mešanog povrća po želji
1 kašičica mešavine suvog začina
1 kašičica soli i 1 kašičica senfa
1 kašičica suvog bosiljka
1 crni luk
50 ml ulja
Priprema:
Prodinstajte iseckan crni luk sa uljem i suvim začinom dok ne omekša i postane žućkast. Dodajte mešavinu pripremljenog povrća, malo vode ako je povrće sveže i kuvajte na tihoj vatri dok ne omekša. U šerpi skuvajte pirinač. Ocedite i dodajte povrće, bosiljak i senf. Na tihoj vatri sve sjedinite uz mešanje jedan minut. Zapecite u rerni desetak minuta.

"Daviće se" u njoj i oni koji je ne vole: Recept za šumadijsku palentu - najukusniji zdrav obrok gotov za 5 minuta
Ako volite brz doručak i ne želite da se hranite u pekari ovo je super recept za vas

Cicvara sa skorupom – srpski "zaboravljeni doručak" koji su jeli gorštaci i vladike
Dok se danas doručkuje na brzinu, nekada se znalo: dan bez cicvare nije valjao. Ova gusta, moćna smesa od skorupa, mleka i kukuruznog brašna grejala je tela i duše naših predaka – a danas se polako vraća na trpeze.

Oduvali smo prašinu sa starog kuvara i pronašli pravi recept za gomboce sa šljivama: Bakin trik da vam uspeju iz prve
Ako ih nikada niste pravili ili su prethodni pokušaji bili piši propalo nemate razloga za brigu, jer je ovo recept koji jednostavno svima uspeva

Kolač koji donosi sreću na trpezu - kako se pravi sremački kuglof
Poreklom iz srednje Evrope, kuglof je preko Austrougarske stigao u Srem i zauvek ostao u vojvođanskim kuhinjama. Danas je to kolač koji čuva duh prošlih vremena, ali i dalje pronalazi svoje mesto na savremenim trpezama.

Pravi se od samo 4 sastojka i očas posla: Starinski isproban recept za slatko od belog grožđa
Za ovaj specijalitet mnogi kažu da je zlato u teglici, a savršeno je uz prvu jutranju kaficu
Komentari(0)