POSNI PILAV Jelo koje se brzo sprema a svi će ga voleti!
Mnogo ljudi je počelo daposti Božićni post pa vam za danas donosimo recept za brz i ukusan posni obrok, koji će voleti cela porodica.

Sastojci:
300 g pirinča
250 g mešanog povrća po želji
1 kašičica mešavine suvog začina
1 kašičica soli i 1 kašičica senfa
1 kašičica suvog bosiljka
1 crni luk
50 ml ulja
Priprema:
Prodinstajte iseckan crni luk sa uljem i suvim začinom dok ne omekša i postane žućkast. Dodajte mešavinu pripremljenog povrća, malo vode ako je povrće sveže i kuvajte na tihoj vatri dok ne omekša. U šerpi skuvajte pirinač. Ocedite i dodajte povrće, bosiljak i senf. Na tihoj vatri sve sjedinite uz mešanje jedan minut. Zapecite u rerni desetak minuta.

Pura s kajmakom iz sela Glogovac kod Jagodine: zaboravljeni doručak koji se vraća na srpske trpeze
Domaći recept iz Šumadije koji su jeli težaci pre odlaska u polje, danas je retkost, ali se još pamti u seoskim kuhinjama. Pura kuvana u glinenom loncu i prelivena domaćim kajmakom bila je znak da u kući ima i truda i ukusa.

Starinski recept za najbolji sutlijaš, poslastica uz koju su odrasle generacije: Brzo se pravi, a još brže smaže
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

Zaboravljeni recept za jelo "komat" iz Gornje Jablanice – srpska varijanta slane pite
Jelo koje se pravilo „kad ništa drugo nije bilo u kući“: Komat, skromna pita iz narodne kuhinje juga Srbije

Tradicionalna metoda pravljenja sira iz mješine u Pešterskoj visoravni
Sir sa ukusom vetra i vune: Kako se vekovima pravi najautentičniji pešterski sir u ovčijoj mješini

Domaća bela čorba koja nema konkurenciju: Uživajte u zdravom obroku koji će se svideti celoj vašoj porodici
Omiljena je na srpskim trpezama kao predjelo.
Komentari(0)