PRIGODNE ZA DOBAR POČETAK DANA Piroške sa sirom, mekane, ukusne, ne upijaju masnoću

16:00

Gastronomija 0

Kad ih jednom probate, stalno ćete ih praviti.

PRIGODNE ZA DOBAR POČETAK DANA Piroške sa sirom, mekane, ukusne, ne upijaju masnoću
Printscreen/Youtube

Piroške sa sirom

Sastojci:

1/2 kocke svežeg kvasca (20g) ili 1 kesica suvog

175ml mlakog mleka

1 kašika šećera

550-600g brašna

150ml jogurta

25ml ulja

1 jaje

2 kašičice soli

Sastojci za fil:

200g feta sira

1 belance

Ulje za prženje

Priprema:

Kvasac razmutiti u mlakom mleku, zajedno sa kašikom šećera i kašikom brašna, pa ostaviti da se aktivira. U brašno umešati nadošao kvasac, pa dodati jogurt i ulje, potom i jaje i so, sve vreme meseći testo mikserom, sa nastavcima za mešenje.

Činiju sa umešenim testom pokrivenu folijom ostaviti u frižideru na najmanje sat vremena, a može i preko noći. Ohlađeno testo razviti u pravouganik dimenzija 30x48cm, pa seći na manje pravougaonike, dimenzija 10x6cm. Uzduž po sredini svakog pravougaonika staviti fil – izgnječenu fetu izmešanu sa belancetom.

Saviti testo oko fila, formirajući pirošku i dobro je zatvoriti sa svih strana, da ne iscuri fil tokom prženja. Dobro zagrejati ulje u manjoj dubljoj šerpi, pa smanjiti temperaturu (na 7 od 9) i pržiti piroške u turama od po 2-3. Tokom prženja ih okretati da postanu zlatno-smeđe sa svih strana. Ispržene piroške vaditi rešetkastom kašikom i stavljati na ubrus da se ocede. Služiti tople, mada ni ohlađene ne gube mnogo na kvalitetu.

Prijatno!

(Trpeza)

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading