NE MOŽE BRŽE A PRSTE DA POLIŽEŠ Oblanda koju ćete stalno praviti - gotova za tren, deca će je obožavati
Svi smo u škripcu sa vremenom, što zbog posla, što zbog drugih obaveza, pa vam donosimo recept za jednostavnu oblandu koja se baš brzo pravi a savršenog je ukusa.
Sastojci:
1 veće pakovanje oblandi
1/2 l vode
Možda vas zanima:
VOJVOĐANSKI RECEPT Knedle sa šljivama mekane kao duša, jednostavno se tope ustima
Domaće knedle sa šljivama ili gomboce nije teško napraviti, pogotovo ako znate par trikova za savšreno testo
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Pola pleha nestane dok trepneš!
Hladnu štrudlu umotajte u providnu foliju i biće sveža nekoliko dana.
Možda vas zanima:
VOJVOĐANSKI RECEPT Knedle sa šljivama mekane kao duša, jednostavno se tope ustima
Domaće knedle sa šljivama ili gomboce nije teško napraviti, pogotovo ako znate par trikova za savšreno testo
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Pola pleha nestane dok trepneš!
Hladnu štrudlu umotajte u providnu foliju i biće sveža nekoliko dana.
Možda vas zanima:
VOJVOĐANSKI RECEPT Knedle sa šljivama mekane kao duša, jednostavno se tope ustima
Domaće knedle sa šljivama ili gomboce nije teško napraviti, pogotovo ako znate par trikova za savšreno testo
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Pola pleha nestane dok trepneš!
Hladnu štrudlu umotajte u providnu foliju i biće sveža nekoliko dana.
1/2 kg šećera
1 vanil šećer
100 g čokolade za kuvanje
200 g mlevenih oraha
300 g mlevenog keksa
100 g margarina
Priprema:
Vodu, šećer, vanil šećer, čokoladu i margarin staviti na šporet i pustiti da proključa.
Čim proključa, smanjiti vatru i dodati mlevene orahe i mleveni posni keks. Dobro promešati dok se sve ne sjedini i otopi.
Fil je gotov. Nafilovati ravnomerno 4 lista oblande na rebrastu stranu, poklopiti petim listom i nečim težim opteretiti oblandu.
Ostaviti da odstoji dok se ne ohladi i stegne.
Nakon što se oblanda stegne, iseći je na štanglice i poslužiti.
Uživajte u ovoj brzoj i ukusnoj poslastici.
Recept za ZIMNICU OD JABUKA: Retko se pravi, a mnogima je bolja od džema
Da li ste nekada pravili zimnicu od jabuka?
BLAGO PRIRODE Posle kiše preplave šume u Srbiji, a evo koje su najčešće i najpoznatije pečurke kod nas
Posle kiše šume u Srbiji prošaraju se raznovrsnim pečurkama, a mnogi ljubitelji prirode i gurmani se sa strašću krenu da beru ovo blago prirode.
NE MOŽE BRŽE A PRSTE DA POLIŽEŠ Oblanda koju ćete stalno praviti - gotova za tren, deca će je obožavati
Svi smo u škripcu sa vremenom, što zbog posla, što zbog drugih obaveza, pa vam donosimo recept za jednostavnu oblandu koja se baš brzo pravi a savršenog je ukusa.
TRIK ZLATA VREDAN: Ogulite pečenu papriku JEDNIM POTEZOM (VIDEO)
Sigurno ste mnogo puta probali, ali vam nikako nije polazilo za rukom da ogulite papriku u jednom potezu
PRAVI SVADBARSKI Najbolji recept za kuvani kupus - ima i svoju manifestaciju u Mrčajevcima, a Srbi ga obožavaju
Osim pečenja, čačanski kraj je poznat i po odličnom kuvanom kupusu, poznatom i kao svadbarski, kome je posvećena i jedna manifestacija. Svake godine se u selu Mrčajevci održava takmičenje u kuvanju najukusnijeg kupusa. Ova manifestacija se održava trećeg vikenda septembra i podrazumeva kuvanje kupusa u zemljanim loncima, kao i bogat festivalski program.
Komentari(0)