NE MOŽE BRŽE A PRSTE DA POLIŽEŠ Oblanda koju ćete stalno praviti - gotova za tren, deca će je obožavati

Lepote Srbije

17:00

Gastronomija 0

Svi smo u škripcu sa vremenom, što zbog posla, što zbog drugih obaveza, pa vam donosimo recept za jednostavnu oblandu koja se baš brzo pravi a savršenog je ukusa.

Oblande s čokoladom
Shutterstock

Sastojci:

1 veće pakovanje oblandi

1/2 l vode

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

1/2 kg šećera

1 vanil šećer

100 g čokolade za kuvanje

200 g mlevenih oraha

300 g mlevenog keksa

100 g margarina

Priprema:

Vodu, šećer, vanil šećer, čokoladu i margarin staviti na šporet i pustiti da proključa.

Čim proključa, smanjiti vatru i dodati mlevene orahe i mleveni posni keks. Dobro promešati dok se sve ne sjedini i otopi.

Fil je gotov. Nafilovati ravnomerno 4 lista oblande na rebrastu stranu, poklopiti petim listom i nečim težim opteretiti oblandu.

Ostaviti da odstoji dok se ne ohladi i stegne.
Nakon što se oblanda stegne, iseći je na štanglice i poslužiti.

Uživajte u ovoj brzoj i ukusnoj poslastici.

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading