NE MOŽE BRŽE A PRSTE DA POLIŽEŠ Oblanda koju ćete stalno praviti - gotova za tren, deca će je obožavati

Jelica Jovanović

17:00

Gastronomija 0

Svi smo u škripcu sa vremenom, što zbog posla, što zbog drugih obaveza, pa vam donosimo recept za jednostavnu oblandu koja se baš brzo pravi a savršenog je ukusa.

Oblande s čokoladom
Shutterstock

Sastojci:

1 veće pakovanje oblandi

1/2 l vode

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

1/2 kg šećera

1 vanil šećer

100 g čokolade za kuvanje

200 g mlevenih oraha

300 g mlevenog keksa

100 g margarina

Priprema:

Vodu, šećer, vanil šećer, čokoladu i margarin staviti na šporet i pustiti da proključa.

Čim proključa, smanjiti vatru i dodati mlevene orahe i mleveni posni keks. Dobro promešati dok se sve ne sjedini i otopi.

Fil je gotov. Nafilovati ravnomerno 4 lista oblande na rebrastu stranu, poklopiti petim listom i nečim težim opteretiti oblandu.

Ostaviti da odstoji dok se ne ohladi i stegne.
Nakon što se oblanda stegne, iseći je na štanglice i poslužiti.

Uživajte u ovoj brzoj i ukusnoj poslastici.

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Komentari(0)

Loading