PEKU SE U RERNI BEZ KAPI ULJA Faširane šnicle punjene kačkavaljem postaće vaše omiljeno jelo

17:00

Gastronomija 0

Faširane šnicle su jedno od onih jela koje svi volimo – jednostavne, sočne i bogatog ukusa, omiljene su na trpezi svakog domaćinstva. Ali, da li ste spremni za nešto drugačije? Ovog puta donosimo vam recept koji će uneti svežinu u ovaj klasik i oduševiti sve ukućane.

faširane šnicle
Shutterstock

Ono što ih razlikuje od klasičnih faširanih šnicli je to što su ove punjene kačkavaljem, a recept je toliko jednostavan da će sigurno postati vaše omiljeno jelo. Najbolje od svega je što se peku u rerni, bez kapi ulja.

Sastojci:

500 g mlevenog mesa

100 g kačkavalja

1 glavica cnog luka

2 čena belog luka

2 kašike prezli

1 kašičica aleve paprike

1 kašičica seckanog peršuna

So i biber

Priprema:

U činiju stavite mleveno meso i dodajte sve začine. Crni i beli luk sitno naseckajte, pa ih zajedno sa prezlama dodajte u meso i sve zamesite rukama.
Ostavite meso da odstoji 15 minuta.Oblikujte kuglice, pa u sredinu stavite po komad kačkavalja. Vodite računa da je sir lepo obavijen mesom, kako ne bi iscurio prilikom pečenja.
Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa poređajte kuglice i pecite ih u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta.

(Trpeza/Jelena Vukelić)

Lepote Srbije su i na Instagramu:

 

 

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading