KAKAV PODVIG Ovaj srpski glumac na Ilindan krenuo na hodočašće dugo 600 km zbog plemenitog cilja - BRAVO! (FOTO)

Lepote Srbije

19:00

Aktuelno 0

Glumac Mikica Petronijević krenuo je iz Aranđelovca na Svetog Iliju na svoje treće hodočašće, ovaj put do Kajmakčalana a trasa koju će preći duga je 600 kilometara.

Kajmakčalan
WIKIMEDIA COMMONS

Kao i za prethodna dva hodočašća ciljevi su jasni, želi da putujući kroz Srbiju i Makedoniju ukaže na položaj i prava dece i osoba sa autizmom.

- Na ovaj način želim da skrenemo pažnju šire društvene zajednice na jedno opšte prihvatanje, ali i na pomoć institucija koje se bave ovom ranjivom kategorijom našeg  društva. Takođe i da tokom puta pokušamo da prikupimo sredstva za završetak rekonstrukcije našeg imanja koje se nalazi u selu Venčane, a u cilju proširivanja smeštajnih kapaciteta inkluzivnog kampa "Svici u mraku" u ovom aranđelovačkom selu, i poslednji cilj a ništa manje bitan od prethodna dva je da odemo i odamo poštu našim slavnim precima koji su ostavili kosti na vrhu te planine, znamo kakve su to borbe bile i da se poklonimo senima naših predaka u nadi da ćemo biti njihovi dostojni potomci“, rekao je za RINA Mikica Petronijević.

Na svom dugačkom putu koji je započeo na sveti dan, ipak nije sam. Ima veliku podršku mnogih i to mu dodatno daje vetar u leđa.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Tokom ranijih putovanja bilo je dosta blagoslova, u susret će mi izaći planinari Bojnika, Prokuplja, Leskovca, Vranja do granice sa Makedonijom a tu će mi se pridružiti prijatelj Davor Arsić koji će samnom nastaviti dalje do vrha Kajmakčalana. Zahvaljujem se Turističkoj organizaciji Topole,  opštinskoj upravi, svim prijateljima, jako je bitno da naša Udruženja funkcionišu sa lokalnim vlastima. Na žalost sve više dece se rađa sa autizmom a kada odrastu za njih nema ničega što bi im oplemenilo dan, al zahvaljujući Bogu i dobrim ljudima ja se nadam da ćemo sve zacrtane ciljeve i ostvariti“, naglasio je Petronijević.

Ispred lokalne samouprave u Topoli simboličnu sumu novca Mikici je dala Danijela Damnjanović koja je ovom prilikom rekla da je hodočašće za divljenje i poštovanje.

Velika podrška ovom slavnom glumcu je i njegova lepša polovina supruga Ljiljana.

- Strpljenje – spasenje, ljubav sve pobeđuje, samo smireno sa velikim strpljenjem, razumevanje, poštovanje. Tu su velike emocije, vera u Boga, pozitivne misli uz strpljenje i molitu  da se sve zacrtano i realizuje“, kazala je Ljiljana Šobić.

Nastavljajući dalje ka zacrtanom cilju Mikica je prošao i kroz Raču gde ga je dočekao predsednik ove opštine. Glumac je obišao etno kompleks Karađorđev grad u selu Viševcu gde se, kako je rekao, poklonio voždu pred njegovim spomenikom.

Pročitajte još:

https://lepotesrbije.alo.rs/aktuelno/vesti/94990/generacija-1968-iz-prijepolja-snimak-koji-je-sve-odusevio-i-fenomenalna-prica-o-prijateljstvu-video/vest

https://lepotesrbije.alo.rs/aktuelno/vesti/95190/u-srbiju-stigli-u-oluji-ovako-skoro-tri-decenije-posle-izgleda-njihov-zivot-u-dragacevu-ipak-tuzna-secanja-su-i-dalje-ziva-foto/vest

deda radiša

Žene treba poštovati, puno raditi a u jelu i piću biti umeren: Deda Radiša oduvao svećice sa neverovatnim brojem 100, ovo su njegovi saveti za dug život - muškarci dobro obratite pažnju

Aktuelno

14:00

16 septembar, 2024

Okružen rodbinom, familijom i prijateljima, Radiša Babić iz Čačka oduvao je ovog septembra svećice sa neverovatnim okruglim brojem 100. Bistrog uma i zdravog duha mu ne nedostaje, tako da ovaj starina na najbolji način pokazuje da su godine samo broj. Na oduševljenje svih održao je na ovaj poseban dan i slavljenički govor.

Komentari(0)

Loading