PRAVI SPAS OD VRELINE Rečna plaža u ovom gradu zasijala punim sjajem, mališani presrećni (FOTO)

20:00

Aktuelno 0

Prijepolje – Vreli talas drma Srbiju, a nije pošteđeno ni Prijepolje.

Plaža Petrovac na Limu
Foto: Rina

Iako nisu toliko daleko od Crnogorskog primorja, oni koji su ostali u gradu traže spas u reci Lim.

Reka Lim je interesantna i po tome što se na malom prostoru nalaze značajni turistički potencijali. U njoj se smenjuju prirodni objekti divlje romantike, visokih litica, sivog i golog krečnjaka, klisura i kanjona, vodopada , izvora i vrela, jezera , pećina i pitomih kotlina...

Lim sa obilnom količinom vode, povoljnom temperaturom (leti oko 20 stepeni) i bogatstvom raznovsne ribe pruža povoljne uslove za rekreaciju, kajakaštvo i splavarenje.

Ono što je fantastična vest koja je obradovala sve građane jeste da je plaža Petrovac zasijala u punom sjaju. Spas od vrućina na njoj su pronašle sve generacije, ali pre svega mališani.

- Ovde nam je odlično, pored ovakve reke ne treba nam more. Volela bih samo da ima na plaži peska pa da možemo da igramo odbojke, ili možda da se organizuje neka školica plivanja, ali i ovako je zaista odlično, kažu za mališani iz Prijepolja.

Da bi plaža dobila novi sjaj potrudili su se sami meštani naselja Velika Župa i članovi organizacionog odbora plaže Petrovac, a pomoć lokalne samouprave takođe nije izostala.

- Prijepolje nema uredjenjo kupalište kao ni bazen, ova plaža je zaista ogroman potencijal koji se u budućnosti mora i više razvijati kako bi smo ovde imali mnogo više sadržaja za naše kupače, rekao  je Elvin Banjica, zamenik predsednika opštine Prijepolje.

Meštani takođe apeluju na svoje komšije i sve posetioce da vode računa o ovom prirodnom biseru i da sav otpad ne ostavljaju na plaži, već da ga pokupe iz sebe.

Inače na ovoj plaži se održava sportsko-turistička manifestacija "Skokovi u vodu Petrovac-Memorijal Pajo Potežica". 

Skokovi u vodu, na Petrovcu se tradicionalno održavaju još od 1998. godine i svake godine ovaj vid sportske manifestacije postaje sve masovniji i značajniji, kako za prijepoljski kraj tako i za celu Srbiju.

(Lepote Srbije/ Rina)

Pročitajte još:

https://lepotesrbije.alo.rs/aktuelno/vesti/92948/obale-ove-reke-vrve-od-ljudi-a-nekada-je-bilo-zabranjeno-da-se-muskarci-i-zene-kupaju-na-istoj-plazi-procitajte-zasto-foto/vest

Komentari(0)

Loading