ODLIČNE VESTI ZA RODITELJE Ovo mesto dobija preko potreban VRTIĆ!

18:00

Aktuelno 0

Čačak - Posle sela Zablaće, još jedan vrtić se gradi na teritoriji grada Čačka i to u Trbušanima, a prema najavama gradonačelnika radovi počinju na leto. Novi vrtić, u kome će biti mesta za oko 80 dece, nalaziće se pored objekta isturenog odeljenja OŠ “Tanasko Rajić“ u Trbušanima, čija je rekonstrukcija u toku.

Vrtić
Foto: Rina

- Ta investicija biće vredna 84 miliona dinara sa PDV-om. Nadam se da ćemo već u toku leta krenuti sa radovima na ovoj kapitalnoj investiciji nakon što bude izabran izvođač. Završetkom vrtiča imaćemo potpuno zaokružene sadržaje za najmlađe žitelje ovog dela Čačka – rekao je Milun Todorović.

Todorović je podsetio da je u toku ili je završena rekonstrukcija puteva u ovom delu teritorije Čačka koji su bili uništeni tokom izgradje auto-puta “Miloš Veliki“. U potpunosti je izgrađen put u dužini od 4,5 kilometara i pet metara širine, od škole u Trbušanima do škole u Prijevoru.

- Imamo još oko 890 metara u Prijevoru da završimo tokom maja i juna meseca. Tu je i završetak saobraćajnice do “Komune“, kao i izgradnja pešačkih staza i trotoara, tako da đaci škole u Trbušanima mogu potpuno bezbedno da učestvuju u saobraćaju kao pešaci, izjavio je Todorović.

Izvor/Rina

Povratak na selo

NAJBOLJA ODLUKA ZA STEFANA Kupio kuću u Kukićima za 10.000 evra, pa pokrenuo sopstveni biznis sa strugarom!

Aktuelno

17:00

21 maj, 2024

Čačak - Sve je više mladih koji se odlučuju da ostanu ili da se vrate da žive na selu, naročito u onima koji imaju dobru infrastrukturnu povezanost sa obližnjim gradovima. Bračni par Jovanović, Stefan i njegova supruga jedni su od onih koji su svetla velikog grada menjali za život u mirnim Kukćima nadomak Čačka. Preko javnog konkursa Ministarstva za brigu o selu dobili su 10.000 evra bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Aktuelno

19:00

17 maj, 2024

Kako se vozi u kružnom toku? Ko ima prednost u kružnom toku? Šta ako ulazni put ima jednu traku, kružni tok tri, a izlazni put dve trake? Da li onaj u unutrašnjoj traci kružnog toka ima prednost u odnosu na onoga u srednjoj ili spoljašnjoj traci kružnog toga, ima li pravo da ga „iseče“ i izađe gde poželi? I da li se, i zašto, daje migavac na kružnom toku? Većina vozača to ne radi.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading