Porodiljama na račun leglo 500 evra, za decu besplatan vrtić

18:00

Aktuelno 0

Bravo za Ljig

Porodiljama na račun leglo 500 evra, za decu besplatan vrtić
Shutterstock

Na račune svih porodilja koje imaju prebivalište na teritoriji opštine Ljig leglo je 500 evra u dinarskoj protivrednosti, a koje su podnele zahtev za ovu meru populacione politike.

- Već 12 godina Opština Ljig izdvaja sredstva, koja su se godinama povećavala. Pored besplatnog vrtića ovo je još jedna pomoć roditeljima, rekao je za RINU Milomir Starčević, predsednik opštine Ljig.

Od decembra kada je upriličen prethodni prijem ovo pravo su ostvarile 23 porodilje. Sve češće su prisutne majke sa četvoro a u poslednjoj grupi je bila i majka koja se porodila sa petim detetom.

- U narednom periodu pokušaćemo da se izborimo za još bolje uslove za decu i roditelje. Projekat proširenja vrtića postoji a ove godine trudićemo se da od nadležnih ministarstava dobijemo sredstva i započnemo njegovo proširenje, rekao je Starčević.

Predsednik ljiške opštine je majke pitao i za sugestije i kritike jer jedino konstruktivnim razgovorima, kako je rekao, mogu napraviti dobru i kvalitetnu zajednicu za sve nas. Za kraj, poželeo im je da se dogodine vide još jednom istim povodom.

Pomoć prijatelja

PRIMER PRAVOG PRIJATELJA Za pomoć oboleloj prijateljici rešio je da se odrekne najdražih stvari

Aktuelno

19:00

16 jun, 2024

Priboj – Da se tek u teškoj situaciji najbolji prijatelji prepoznaju pokazuje i primer koji stiže iz Priboja. Naime, Ani Spajić (36) prošle godine dijagnostifikovan je karcinom limfnim žlezda, a jedina nada za ovu mladu ženu jeste preskupo lečenje u Nemačkoj i potrebno je skupiti čak 300.000 evra. Njen najbolji prijatelj takođe iz Proboja, Nemanja Minić, nije ni mogao a ni želeo da sedi skrštenih ruku i odmah je rešio da koliko je u njegovoj moći pomogne drugarici.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading