Prijepoljci dobijaju fantastičan višenamenski park: Dečje igralište, kutak za penzionere i sportski tereni samo su deo novog projekta od velikog značaja

17:00

Aktuelno 0

Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić potpisao je sa ministrom bez portfelja zaduženim za ravnomerni regionalni razvoj, Edinom Đerlekom ugovor vredan 42 miliona dinara za izgradnju višenamenskog parka u kompleksu zgrada “Stadion”.

prijepolje
rina

Prema Popadićevim rečima, izgradnja višenamenskog parka u kompleksu zgrada “Stadion” u Prijepolju, podrazumeva izgradnju dečjeg igrališta, kutka za penzionere, sportskih terena, parking mesta kao i zelenih površina.

Ukupna vrednost projekta je 64 miliona dinara. Ugovorom, koji su predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić i ministar Edin Đerlek potpisali predviđeno je da država ovaj projekat sufinansira sa 42 miliona dinara što je 80% od ukupnog iznosa, dok će ostatak sredstava obezbediti lokalna samouprava.

– Nakon dobijanja sredstava, biće raspisan tender za izbor izvođača, tako da će novi višenamenski park u kompleksu “Stadion”, na zadovoljstvo oko 1100 građana koji tu žive, biti gotov već u oktobru – kazao je za RINU predsednik opštine Prijepolje, Drago Popadić.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ministarstvo bez portfelja zaduženo za ravnomerni regionalni razvoj je do sada podržalo opštinu Prijepolje sa 18,43 miliona dinara. Za unapređenje komunalne infrastrukture u naselju Ravne uloženo je više od 16 miliona dinara a pored ovog podržana su još dva projekta – izrada projektno tehničke dokumentacije za OŠ „Svetozar Marković“ u Brodarevu i projekat za program razvoja turizma Opštine Prijepolje.

Pomoć prijatelja

PRIMER PRAVOG PRIJATELJA Za pomoć oboleloj prijateljici rešio je da se odrekne najdražih stvari

Aktuelno

19:00

16 jun, 2024

Priboj – Da se tek u teškoj situaciji najbolji prijatelji prepoznaju pokazuje i primer koji stiže iz Priboja. Naime, Ani Spajić (36) prošle godine dijagnostifikovan je karcinom limfnim žlezda, a jedina nada za ovu mladu ženu jeste preskupo lečenje u Nemačkoj i potrebno je skupiti čak 300.000 evra. Njen najbolji prijatelj takođe iz Proboja, Nemanja Minić, nije ni mogao a ni želeo da sedi skrštenih ruku i odmah je rešio da koliko je u njegovoj moći pomogne drugarici.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading