OVA LISTA IZAZIVA PAŽNJU Svetski stručnjaci srpsko omiljeno jelo od kupusa proglasili neukusnim
Čuveni gastronomsko-turistički vodič "TasteAtlas" prvi je napravio listu delikatesa i specijaliteta koji se obavezno moraju probati u Srbiji, a nakon toga i listu jela koja ne savetuju svakom.
Pomenuti kulinarski magazin i sajt nedavno je ažurirao svoju listu najgore hrane karakteristične za Srbiju.
Iako je naša zemlja poznata po ukusnoj hrani, ova lista izaziva pažnju svojim izborom.
Možda mnogi očekuju da će na prvom mestu biti pihtije, a iznenađenje je to što se rezanci sa makom našli na samom vrhu liste. Ovo jelo, koje nije po želji glasača, izgleda da je izazvalo najveće negodovanje.
Možda vas zanima:
Zaboravljeni specijalitet Homolja: Recept za belmuž kakav su pravile naše prabake
Jelo koje spaja jednostavnost i snagu, a potiče iz srca istočne Srbije
Srpski specijalitet na 2. mestu! Na vrhu nove liste 100 najboljih jela za doručak na svetu je turski "kahvalti"
Poznata platforma Taste Atlas objavila je u junu 2025. spisak najboljih svetskih "fruštuka", a u samom vrhu, na drugom mestu, našao se jedan od dragulja srpske kuhinje.
Možda vas zanima:
Zaboravljeni specijalitet Homolja: Recept za belmuž kakav su pravile naše prabake
Jelo koje spaja jednostavnost i snagu, a potiče iz srca istočne Srbije
Srpski specijalitet na 2. mestu! Na vrhu nove liste 100 najboljih jela za doručak na svetu je turski "kahvalti"
Poznata platforma Taste Atlas objavila je u junu 2025. spisak najboljih svetskih "fruštuka", a u samom vrhu, na drugom mestu, našao se jedan od dragulja srpske kuhinje.
Možda vas zanima:
Zaboravljeni specijalitet Homolja: Recept za belmuž kakav su pravile naše prabake
Jelo koje spaja jednostavnost i snagu, a potiče iz srca istočne Srbije
Srpski specijalitet na 2. mestu! Na vrhu nove liste 100 najboljih jela za doručak na svetu je turski "kahvalti"
Poznata platforma Taste Atlas objavila je u junu 2025. spisak najboljih svetskih "fruštuka", a u samom vrhu, na drugom mestu, našao se jedan od dragulja srpske kuhinje.
Među ostalim jelima koja su se našla na listi najgorih 14 jela iz Srbije su i leskovačka kavurma, popara, lenja pita, riblji paprikaš, srpska salata, proja/projara, duvan čvarci, makovnjača, prebranac, svadbarski kupus, čorbast pasulj i slatko od jagoda.
Neki bi se složili sa njima, a neki ne.
Zato želimo da čujemo u komentarima, koje je, po vama, najgore srpsko jelo?
Pišite nam u komentarima.
Da li je greh postiti samo 7 dana i pričestiti se: Otac Gojko Perović je izričit
Da li je greh postiti samo 7 dana i pričešćiti se? Objašnjavamo smisao posta, suštinu pričešća i stavove veroučitelja i sveštenstva
"OKOVAŠE GA U LANCE, NOGE ZABIŠE U KLADE JER JE BRANIO IKONE" Sutra slavimo ime Svetog Stefana Novog!
Ovaj dan poziva vernike da se podsete važnosti očuvanja vere i duhovnih vrednosti
Berba malina u punom jeku u Arilju iako zima samo što nije počela: Crveno zlato gaji se i u plastenicima - grad i mraz koji su desetkovali rod sada ovom voću ne mogu ništa
U ariljskim malinjacima ove godine neka nova moda - crveno zlato u plastenicima bere se u kasnu jesen i to je novi način da voćari izvuku maksimum od plodova kojih je zbog klimatskih promena i starosti sadnog materijala sve manje. Cena ove kasne sorte u maloprodaji dostiže čak i 2.000 do 2.500 dinara po kilogramu, dok otkupna cena varira tokom sezone.
3 najveća greha tokom Božićnog posta: "Ovako na sebe navlačimo Božiji gnev, a da toga nismo ni svesni" - govorio je patrijarh Pavle
Prema patrijarhu Pavlu, postoje 3 najveća greha tokom Božićnog posta.
Evo kako se neguje najlepši sobni cvet u decembru: Božićni kaktus će uneti najlepše boje u vašu kuću
Neko ga zove božićni kaktus, drugi ga nazivaju decembar - bez obzira na naziv, ovo je definitivno najlepši zimski sobni ukras
Komentari(0)