Uvek plače dok se kupa jer je boli - nadamo se da će sada biti lakše: Heriona koja brine o devojčici leptiru otkriva kako izgleda jedan dan malene Nađe

14:00

Aktuelno 0

Fenomenalna vest da će malena Nađa, dete leptir, dobiti neophodnu terapiju o trošku države danas je odjeknula Srbijom

dete leptir
rina

- Stvarno sam presrećna jer je Nadji pružena šansa da dobije kvalitetniji život, u smislu da ima manje rana, manje bolova. Ja sam u životu uvek optimista i stalno verujem da će nešto biti dobro i nešto lepo, prosto. Tako je i bilo, kaže za RINU Tatjana.

Ona takođe dodaje da za Nađu nema više potrebe da se skuplja novac preko humanitarne fondacije, jer se zapravo skupljalo upravo za ovu terapiju koju će devojčica leptir dobiti o trošku države.

- Želim svima da se iskreno zahvalim, i u moje i u Nađino ime. Svima koji su poslali poruku, uplatili novac. Naravno i ogromna zahvalnost našoj državi, bez koje ovaj naš san ne bi bio ostvaren, kaže heroina iz Čačka.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Tatjana je brigu o Nađi preuzela onda kad je saznala da su je roditelji zbog bolesti ostavili u bolnici. Za nju nije bilo prepreka i učinila je sve, prošla neophodne obuke kako bi brinula o bolesnoj devojčici. Tatjana i njena porodice da Nađi pruže normalno detinjstvo i čine sve za njen osmeh i dan bez bola.

- Naš dan počinje vrlo rano, sobzirom da Nadja ide u vrtić. Budimo se ranije, da bi Nadju pregledala, u smislu da vidim da li se pojavila neka nova rana preko noći, koja mora da se probuši, iscedi i očisti. Da se promene flasteri koji su se pomerili tokom noći i to poprilično traje. Onda kreće u vrtić i druženje sa drugarima, a kada se vrati nastupaju slobodne aktivnosti, e onda ponovo nastupaju kupanje, previjanje koje traje i po par sati, što je za nju sve to bolno, plače i ne voli. Tako da ona provede veći deo u plakanju, priča Tatjana.

Kupanje koje za devojčicu sada i te kako traumatično, sada će uz novu terapiju biti dosta bezbolnije, nada se Tatjana.

Terapija koju će Nađa dobiti jeste genska krema koja je prošle godine registrovana u Sjedinjenim Američkim Državama kao jedini lek za "decu leptire"

Tagovi:

Komentari(0)

Loading