Aleksandar se vratio iz Beograda u Topolu kako bi nastavio porodičnu tradiciju: Ristići počeli u maloj obućarskoj radionici, danas su njihove cipele pravi srpski brend (FOTO)
Da se vredan rad i velika posvećenost na kraju uvek isplate najbolje dokazuje porodica Ristić iz Topole. Pre više od sedamdeset godina Mladen Ristić otvorio je obućarsku radnju u tadašnjoj varošici, a kasnije su njegov sin, snaha i unuci nastavili porodičnu tradiciju, ali i poprilično je unapredili. U njihovoj radnji spojili su se isustvo i mladalačka inovotavnost, pa su počeli i proizvodnju unikatne kožne obuće, a svaku njihovu cipelu utkali su i deo svog srca. Kormilo je sada preuzeo sin Aleksandar, koji se nakon završenih studija u Beogradu vratio u Topolu.
- Još od 12 godine trčkarao sam po radnji, gledao šta to roditelji rade. Vremenom se u meni budila želja da nastavim porodični posao i tako sam i uradio. Ne bih mogao da zamislim svoj život da cipele nisu deo svakog mog dana. Sve se radi ručno, posvećuje se mnogo pažnje svako detalju i samo tada kada ste apsolutno posvećeni uspeh neće izostati, kaže za RINU Aleksandar Ristić.
- Zacetnik ovog porodičnog posla je moj otac Mladen, koji je još kao dete otišao na zanat. Kada se vratio otvorio je radnju koja je prevashodno služila za popravku obuće. Ali kako je posle krenula masovna proizvodnja i sve je bilo manje onih koji su obuću popravljali, razvili smo ideju o ručnoj izradi obuće. Prvo su to bile specifične čizme oficirke, a kasnije kad su se deca uključila arotiman i način proizvodnje su se proširili. Sve vreme sam potajno priželjkivao da će moje kćerke i sin nastaviti tradiciju i taj moj san se ostvario. Već sad mogu reći da su me prevazišli, a to je za roditelja najveća sreća, zaključio je Zoran.
Obuća koju prave proizvodi se u ograničenim serijama, a pošto se trude da izađu u susret svakom zahtevu svojih kupaca može se reći da su mnogi komadi jednstveni i unikatni. Njiov trud i rad brzo je prepoznat, pa njihoe cipele nose mnoge poznate ličnosti. Muzičari, estradni umetnici, političari ali i predsednik Srbije.
Možda vas zanima:
Vino iz Topole već godinama se služi u biznis klasi na letu za Njujork: Dragan se vratio iz Kanade i posadio retku sortu grožđa u srpskoj Toskani (FOTO)
Predeo oko Topole i Oplenca od davnina je bio prepoznatljiv po uzgajanju kvalitetne vinove loze i vrhunskih vina. Pogodna umereno kontinentalna klima i specifična konfiguracija terena pogodovale su da se najstariji žitelji ovog kraja opredele za uzgajanje sortnih loza. Prvi zapisi o vinogradarstvu ovog područja potiču iz 1432. godine u putopisu Bertrandona de la Brokijera. Grožđe i vino i danas predstavljaju simbol svakog sela ove oblasti, stoga ovaj kraj s ponosom krasi titula prestonice srpskih čokota.
Tako je to kad si jedino dete u zgradi kojom upravlja Svetlana: Kod Đorđa stigao Deda Mraz pre Nove godine, komšinice ga iznenadile poklonom
Za samo nekoliko dana stižu nam praznici, ali u jednoj stambenoj zgradi u Topoli praznično darivanje je počelo ranije.
Možda vas zanima:
Vino iz Topole već godinama se služi u biznis klasi na letu za Njujork: Dragan se vratio iz Kanade i posadio retku sortu grožđa u srpskoj Toskani (FOTO)
Predeo oko Topole i Oplenca od davnina je bio prepoznatljiv po uzgajanju kvalitetne vinove loze i vrhunskih vina. Pogodna umereno kontinentalna klima i specifična konfiguracija terena pogodovale su da se najstariji žitelji ovog kraja opredele za uzgajanje sortnih loza. Prvi zapisi o vinogradarstvu ovog područja potiču iz 1432. godine u putopisu Bertrandona de la Brokijera. Grožđe i vino i danas predstavljaju simbol svakog sela ove oblasti, stoga ovaj kraj s ponosom krasi titula prestonice srpskih čokota.
Tako je to kad si jedino dete u zgradi kojom upravlja Svetlana: Kod Đorđa stigao Deda Mraz pre Nove godine, komšinice ga iznenadile poklonom
Za samo nekoliko dana stižu nam praznici, ali u jednoj stambenoj zgradi u Topoli praznično darivanje je počelo ranije.
Možda vas zanima:
Vino iz Topole već godinama se služi u biznis klasi na letu za Njujork: Dragan se vratio iz Kanade i posadio retku sortu grožđa u srpskoj Toskani (FOTO)
Predeo oko Topole i Oplenca od davnina je bio prepoznatljiv po uzgajanju kvalitetne vinove loze i vrhunskih vina. Pogodna umereno kontinentalna klima i specifična konfiguracija terena pogodovale su da se najstariji žitelji ovog kraja opredele za uzgajanje sortnih loza. Prvi zapisi o vinogradarstvu ovog područja potiču iz 1432. godine u putopisu Bertrandona de la Brokijera. Grožđe i vino i danas predstavljaju simbol svakog sela ove oblasti, stoga ovaj kraj s ponosom krasi titula prestonice srpskih čokota.
Tako je to kad si jedino dete u zgradi kojom upravlja Svetlana: Kod Đorđa stigao Deda Mraz pre Nove godine, komšinice ga iznenadile poklonom
Za samo nekoliko dana stižu nam praznici, ali u jednoj stambenoj zgradi u Topoli praznično darivanje je počelo ranije.
Možda vas zanima:
Vino iz Topole već godinama se služi u biznis klasi na letu za Njujork: Dragan se vratio iz Kanade i posadio retku sortu grožđa u srpskoj Toskani (FOTO)
Predeo oko Topole i Oplenca od davnina je bio prepoznatljiv po uzgajanju kvalitetne vinove loze i vrhunskih vina. Pogodna umereno kontinentalna klima i specifična konfiguracija terena pogodovale su da se najstariji žitelji ovog kraja opredele za uzgajanje sortnih loza. Prvi zapisi o vinogradarstvu ovog područja potiču iz 1432. godine u putopisu Bertrandona de la Brokijera. Grožđe i vino i danas predstavljaju simbol svakog sela ove oblasti, stoga ovaj kraj s ponosom krasi titula prestonice srpskih čokota.
Tako je to kad si jedino dete u zgradi kojom upravlja Svetlana: Kod Đorđa stigao Deda Mraz pre Nove godine, komšinice ga iznenadile poklonom
Za samo nekoliko dana stižu nam praznici, ali u jednoj stambenoj zgradi u Topoli praznično darivanje je počelo ranije.
Možda vas zanima:
Vino iz Topole već godinama se služi u biznis klasi na letu za Njujork: Dragan se vratio iz Kanade i posadio retku sortu grožđa u srpskoj Toskani (FOTO)
Predeo oko Topole i Oplenca od davnina je bio prepoznatljiv po uzgajanju kvalitetne vinove loze i vrhunskih vina. Pogodna umereno kontinentalna klima i specifična konfiguracija terena pogodovale su da se najstariji žitelji ovog kraja opredele za uzgajanje sortnih loza. Prvi zapisi o vinogradarstvu ovog područja potiču iz 1432. godine u putopisu Bertrandona de la Brokijera. Grožđe i vino i danas predstavljaju simbol svakog sela ove oblasti, stoga ovaj kraj s ponosom krasi titula prestonice srpskih čokota.
Tako je to kad si jedino dete u zgradi kojom upravlja Svetlana: Kod Đorđa stigao Deda Mraz pre Nove godine, komšinice ga iznenadile poklonom
Za samo nekoliko dana stižu nam praznici, ali u jednoj stambenoj zgradi u Topoli praznično darivanje je počelo ranije.
- Kada smo za njega pravili obuću, moramo priznati da smo bili pod malo većim pritiskom nego inače. Svaki štep i detalj proveren je dva puta, a pošto nosi veći broj onda je to bilo još zahtevnije. Naše cipele nosi Alka Vuica, članice grupe Frajle, ministri.. Ono što je najvažnije jeste da se niko nije žalio da ih naše cipele žuljaju, da su pukle ili nešto slično, a svi imaju garanciju od dve godine, izjavio je Aleksandar.
BEOGRAD SLAVI LAZAREVU SUBOTU Crkva svetog proroka Ilije u Mirijevu puna dece i ljudi (FOTO)
Da se sve više vraćamo korenima i tradiciji dokaz je i to što je danas, na Lazarevu subotu, u beogradskom naselju Mirijevo crkva prepuna mladih roditelja sa decom koja radosno nose venčiće.
ALBANKA SE UDALA ZA SRBINA, PA ZAVRŠILA NA GOLIJI: "Prošlo 3 meseca a ona samo plače, onda sam shvatio gde je problem"
Srpske neženje, mahom iz ruralnih sredina Srbije, biraju Albanke za svoje žene
8 GENIJALNIH NAČINA DA ISKORISTITE LJUSKE OD JAJA: Čist blagoslov prirode koji nikako ne smete baciti!
Ljuska od jaja nije samo posuda koje u sebi krije žumance i belance, ona je dokaz da se priroda pobrinula za sve, te da je napravila savršeno pakovanje
RADNO VREME ZANATSKIH I TRGOVINSKIH OBJEKATA ZA VREME PRAZNIKA: Različita satnica za 1. maj i Vaskrs
Svi trgovinski i zanatski objekti u dane prvomajskih i vaskršnjih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u saopštenju Sekretarijata za privredu.
Suvoborski Čak Noris, jači od groma i od konja: Mladena i Kokana udarila sila nebeska, životinja odmah nastradala a njemu nije bilo ništa - postao medicinski fenomen
U svakodnevnom govoru često možemo čuti da kada je nešto zaista teško ostvarivo kažete pre će me udariti grom nego to da se desi.
Komentari(0)