OVO CVEĆE SE TRADICIONALNO SADI U FEBRUARU: Ako želite da se DOBRO PRIMI, morate uraditi ovu stvar

Lepote Srbije

11:00

Aktuelno 0

Ukoliko zemlja nije smrznuta, februar je optimalno vreme za sadnju nekih biljaka.

cveće
Shutterstock

Kako sve više koračamo ka februaru, strastveni baštovani i ljubitelji cveća s nestrpljenjem isčekuju priliku da započnu rad u svojim dvorištima, te da im prolećni vrt zablista u punom sjaju.

Iako se većina cveća tradicionalno sadi tek na proleće, iskusni baštovani znaju da određene vrste podnose niske temperature, te se odlučuju da ih posade već sada. S obzirom na promenljive vremenske uslove koje februar može da donese, posebno osetljive vrste biljaka trebalo bi posejati u zaštićenom prostoru kako bi seme preživelo eventualne mrazeve.

Ukoliko zemlja nije smrznuta, februar je optimalno vreme za sadnju nekih biljaka. Na primer, za postizanje vizuelnog savršenstva u bašti tokom proleća i leta, preporučuje se sadnja petunija, karanfila, žalfije, lobelije i gladiola.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Što se tiče lukovica, možete ih zasaditi u saksijama, a zatim ih presaditi napolje kada stigne proleće.

čačak

Dragiša poveo unuke kod malog Radoja da upoznaju dečaka borca: Privrednik iz Požarevca sam se javio da izgradi kuću za namučenu porodicu i tako im pomogne - veliko bravo

Aktuelno

18:00

12 jun, 2024

Priča o teškoj sudbini dečaka Radoja iz sela Katrga kod Čačka proteklih dana obišla je Srbiju i region. Da pomogne javilo se dosta dobrih ljudi, a Dragiša Tomić privrednik iz Požarevca i lično je došao u malo pomoravsko selo kako bi n manje, ni više već sagradio kuću za ovu napaćenu porodicu, ali i štalu, koju mali domaćin Radoje toliko priželjkuje.

Komentari(0)

Loading