Meša malter, mota žicu - zida kuću trospratnicu: Snežana iz Ivanjice je žena legenda, u osmoj deceniji radi na gradilištu sa suprugom

13:00

Aktuelno 0

Neobična slika stiže sa jednog gradilišta u Ivanjici jer na njemu rame uz rame sa suprugom, radi i vredna Snežana Jekić koja iako ima solidnu penziju i mogla bi da odmara, ona u osmoj deceniji ne želi da sedi besposlena kući već radi na mešalici i zida objekte.

Snežana Jekić
rina

- Rad je stvorio čoveka i održao ga. Ja mislim da kad bih sedela u kući po ceo dan, da bih se razbolela, kaže ova vitalna Ivanjičanka (72).

Od kad zna za sebe ona radi, a kako kaže, nada se da će je zdravlje još dugo poslužiti, jer za Snežanu nema stajanja. Sa suprugom se i upoznala na gradlištu, a tu su zajedno i nekoliko decenija kasnije.

- Imamo dobre penzije, neko će reći e vidi kako moraju da rade u tim godinama. Ali, zaista ugrožena egzistencija nije razlog, već naša želja i volja da budemo korisni i u ovim godinama. Radimo za našu decu i unuke. Sad sam ovde sa suprugom, ako nam sneg ne otme dićićemo ploču na ovom objektu. Posao ide dobro, ja mešam malter, ima još jedan pomoćnik, a moj Jeroslav je glavni majstor sa Jordanom zida i ide ko mećava. Ja pripomognem kad se dižu ćoškovi, umem i da zidam, držiš se konca i libele, ništa to nije teško, otkriva Snežana.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Osim na gradilištu ova vredna žena spretna je i na porodičnom imanju, jer skoro sama uredi sve voćnjake.

- Imam po dvadeset ari kupine i maline, sve ja to obradim sama, tu niko ne ulazi. I drva sam spremila za ovu zimu, isekla na cirkularu, a i sa motornim testeretom radim. Čujem ovu omladinu kako samo nešto kuka. Loše im je to, ne treba kukati, već treba raditi. Ko radi nema vremena da se žali, zaključila je Snežana.

jahački klub

Ljubav prema konjima pretočila u odličnu biznis ideju: Ema (17) osnovala svoj jahački klub, uz pesmu i osmeh na ranču moguće je ostvariti san (FOTO)

Aktuelno

15:00

29 april, 2024

Od malih nogu zaljubljena je u konje, a sada je ljubav prema ovim plemenitim životinjama odlučila nesebično da prenese i na druge. Ema Božanić iz Gornjeg Milanovca ima samo 17 godina i već je započela svoj "biznis". Prvo je na porodičnom imanju osnovala je Jahači klub, a kasnije se preselila na veći prostor u selo Preljina kod Čačka. Tu sve ljubitelje plementih životinja upoznaje sa svojim konjima Zekom, Cigom, Vihorom i Zebom.

Trešnje

CRVENI SE CENTAR Rodile TREŠNJE u ovom srpskom GRADU kad im vreme nije

Aktuelno

18:00

28 april, 2024

Topola – Visoke temperature u martu i aprilu uslovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Komentari(0)

Loading