Šampioni uprkos hendikepu sada imaju gde da treniraju: Na gradskom bazenu otvorena teretena prlagođena osobama sa invaliditetom

12:00

Aktuelno 0

Veliko bravo za Užice

Šampioni uprkos hendikepu sada imaju gde da treniraju: Na gradskom bazenu otvorena teretena prlagođena osobama sa invaliditetom
Rina

Na Gradskom bazenu u Užicu otvorena je prva teretana prilagođena osobama sa invaliditetom, koju će pored paraolimpijaca moći da koriste i svi ostali sportisti i sugrađani, jer je komercijalnog karaktera. Svečanom otvaranju prisustvovao je i predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović.

Prema rečima našeg poznatog paraolimpijca i osvajača brojnih domaćih i međunarodnih priznanja Miloša Zarića, otvaranje teretane značiće pre svega sportistima koji žele da se bave paraolmpijskim sportom.

“Užice kao centar paraolimpijskog sporta zaslužuje da ima ovakvu teretanu u kojoj su sve sprave prilagođene osobama sa invaliditetom, ali ih mogu komercijalno koristiti i ostali sportisti iz redovnog sporta kao i svi korisnici Gradskog bazena. Još se nadam da će nam grad i Ministarstvo za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pomoći da napravimo lift za prilaz teretani i dizalicu za bazen, kako bi osobe sa invaliditetom mogle da ga koriste. Želim da se zahvalim predsedniku komiteta, predstavicima grada i gradonačelnici kao i svim ljudima koji su nam pružili podršku u realizaciji ovog projekta”.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Uz pohvale lokalnoj samoupravi na podršci u svim aktivnostima i projektima, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović, istakao je da sa svih takmičenja u zemlji i inostranstvu ovi sportisti donose veoma značajna priznanja.

Šampioni uprkos hendikepu sada imaju gde da treniraju: Na gradskom bazenu otvorena teretena prlagođena osobama sa invaliditetom Rina
 

“Ne postoji takmičenje na kome nisu popravili lični, regionalni, državni, svetski pa i olimpijski rekord, a to je moguće samo ako imaju adekvatne uslove za pripreme. I ova teretana jedan je od preduslova. Ovde će se sigurno pripremati sportisti iz Užica, ali i okolnih opština i gradova za predstojeća takmičenja. Naredno je Svetsko prvenstvo u Parizu, a naredne godine i Olimpijada.”

Prema rečima direktor JP “Veliki park” Nenada Đokića to preduzeće sa zadovoljstvom je prihvatilo ideju o otvaranju teretane na Gradskom bazenu.

Šampioni uprkos hendikepu sada imaju gde da treniraju: Na gradskom bazenu otvorena teretena prlagođena osobama sa invaliditetom Rina
 

“Omogućili smo ovim šampionima da treniraju i na Gradskom stadionu i u hali u Krčagovu. Takođe, zbog veoma teškog prilaza teretani učinićemo sve da zajedno sa klubom i gradom, uz podršku ministarstva obezbedimo finansijska sredstva za izgradnju lifta i nadamo se da će taj projekat biti realizovan”.

Gradski većnik Srđan Nedeljković poručio je da će grad, kao i do sada, podržavati rad i uspehe paraolimpijaca, koji na najbolji mogući način promovišu sport i grad u kome žive.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

plivanje

Čovek koji snagom svoje volje ruši sve granice: Lazar iz Čačka vidi samo dva odsto ali sprema se za takmičenje u Engleskoj, svako jutro pliva i to preporučuje svima

Aktuelno

10:00

19 jun, 2024

Kupališna sezona na gradskim bazenimau Čačku već je počela, a to je iskoristio i poznati paratriatlonac iz grada na Moravi, koji se priprema za takmičenje u triatlonu u Engleskoj. Lazar Filipović je momak, koji snagom svoje čelične volje ruši sve predrasude i barijere i to sa svega dva odsto vida. Ono što je važno za dobru kondiciju, kako ovaj paratriatlonac ističe, pre svega jeste trening, a posebno naglašava benefite plivanja kao prve jutarnje aktivnosti.

Komentari(0)

Loading