ZVERI HARAJU OVIM ŠUMAMA Mečka sa mečetom svuda ostavlja tragove, a lovci u blizini škole pronašli čitavo krdo divljih svinja

13:00

Aktuelno 0

Da zbog blage zime mečke u Srbiji ne spavaju već je poznato, a lovci iz Nove Varoši uveliko viđaju tragove ovih krupnih zveri u obližnjim šumama.

ZVERI HARAJU OVIM ŠUMAMA  Mečka sa mečetom svuda ostavlja tragove, a lovci u blizini škole pronašli čitavo krdo divljih svinja
Rina

Ipak, kako do direktnog susreta sa ljudima još uvek nije došlo pretpostavlja se da konače u teško pristupačnom delu klisure Tisovice, između sela Debelja i Trudovo.

- Sudeći po tragovma koji se vidjaju, na ovom području ordinira nekoliko jedinki. Mečka sa mečetom i jedan odrastao par. Dan uoči Sretanja jedan meštanin je video mečku sa mladunčetom u Smudinogama, a desetak dana ranije uočen je medved kako od Jovanovog brda u zaseoku Zvijerci zamiče u Vrhove, rekao je za RINU lovac Rade Leković.

Ovi medvedi još uvek nisu napravili velike štete i nisu prilazili blizu kuća, ali ipak meštanima se savetuje oprez ukoliko se kreću po već pomenutom području, ili žive u usamljenim udaljenim domaćinstvma. Pretpostavlja se da su u klisuri Tisovice medvedi potražili spas nakon požara u šumama Murtenice.

- Osim medvedjih tragova, lovci su u gustoj čenarskoj šumi otkrili krdo divljih svinja u blizini škole u selu Debelja. Vlasnici imanja se često žale da ova divljač u ppotrazi za hranom pravi velike štete, istakao je Leković.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading