SRPSKI STANODAVCI BESNI ZBOG STRANIH PODSTANARA – POBUNA! „Iz stana vlasnicima izneli TV i kinesku vazu od 3.000 evra“

Lepote Srbije

11:00

Aktuelno 0

Ponašaju se kao divljaci. Neki vlasnici se žale da nisu hteli ni da im plate depozit.

SRPSKI STANODAVCI BESNI ZBOG STRANIH PODSTANARA – POBUNA! „Iz stana vlasnicima izneli TV i kinesku vazu od 3.000 evra“
Shutterstock

Zbog aktuelne krize u Ukrajini veliki broj Rusa napušta svoju zemlju i Srbija je jedna od zemalja za koju se odlučuju. To je i uticalo na rast potražnje, a samim tim i na povećanje cene kvadrata.

Pojedini prestonički stanodavci koji su primili stanare iz inostranstva, a među njima i Ruse, pobunili su se na društvenim mrežama jer navodno njihovi podstanari ne plaćaju kiriju, račune, a uništavaju nameštaj.

Većina vlasnika stanova u Srbiji je podigla cene najma minimum 100 evra, a nekim podstanarima čak i za duplo. Sve se to dešavalo gotovo preko noći uz izgovor da im agencije za oglašavanje nekretnina nude mnogo više od oglašene cene jer su im klijenti stranci ili IT stručnjaci iz Rusije.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Međutim, tada su krenule i priče među podstanarima, koji su zbog alavosti svojih gazda morali prinudno da se isele, da će doći dan kada će stanodavcima te dobre platiše iz inostranstva napraviti problem u stanu i da će im ta laka zarada izaći na nos. Te slutnje stanara su počele da se ostvaruju. Na društvenoj mreži Tviter jedan korisnik je napisao u objavi da su problemi s Rusima počeli.

Neki stanodavci se žale da stanari neće da plaćaju kiriju i račune, da se bahato ophode prema nameštaju i stvarima… Laka lova ne postoji. Tražili ste, gledajte, piše u objavi. U komentarima ispod ovog tvita pisalo je da stranci „sve ruiniraju u stanu“.

Shutterstock
 

Ipak neki su smatrali da su te priče izmišljene budući da je talas stranaca stigao tek nedavno u našu zemlju, ali je više onih koji potvrđuju slutnje stanara. Agent za nekretnine potvrđuje da se pojedini stanodavci žale na strance koji ne poštuju ni životni prostor u koji su se uselili, ni stanodavca.

„Ponašaju se kao divljaci. Neki vlasnici se žale da nisu hteli ni da im plate depozit. Ispostavilo se da su mnogi koji su ih primili u stan imali veću štetu nego korist. Takođe, svojim bahatim ponašanjem i divljaštvom uništavaju stvari, pa vlasnik posle njih mora da sređuje stan i da uloži u to silne pare“, ističe Đoković, a smatra i da će s vremenom biti još gore.

Znam za primer gde su stranci iz jednog luksuznog stana vlasnicima izneli televizor i skupocenu kinesku vazu koja košta i do 3.000 evra. Kada su vlasnici posle mesec dana došli u stan, zatekli su haos. Zbog ovakvih situacija moj savet svim vlasnicima koji iznajmljuju nekretnine je da gledaju da zadržavaju domaće stanare koji su korektni i koji duži vremenski period žive kod njih, a da se ne zaleću previše zbog para i da primaju svakoga. Ima, naravno, i izuzetaka, ali treba biti oprezan. Korektno je minimalno podignuti cenu kirije s obzirom na to da inflacija divlja, cene energenata i hrane rastu, ali treba dobro razmisliti pre nego što nekog stranca primite u stan“, dodao je on.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading