HVALA BOGU DA IMA OVAKVE DECE Dve devojčice iz Čačka čitav svoj letnji raspust provele prodavajući ruže kako bi pomogle bolesnoj Vojci

18:00

Aktuelno 0

Dve učenice osnovne škole su ponos grada na Moravi, pokazale kako izgleda humanost na delu

HVALA BOGU DA IMA OVAKVE DECE  Dve devojčice iz Čačka čitav svoj letnji raspust provele prodavajući ruže kako bi pomogle bolesnoj Vojci
Rina

Da se dobar čovek ne postaje, već rađa najbolje dokazuju dve učenice osnovne škole iz Čačka. Dok je većina njihovih vršnjaka odmarala i uživala Jovana i Neda, čitav svoj raspust provele su na gradskoj čačanskoj plaži prodavajući cveće kako bi učinili jako dobro delo i pomogle da se skupi novac za njihovu sugrađanku Vojku. Iako jako mlade, već su položile test humanosti i to najvišom ocenom.

Rina
 

Želele smo da damo svoj mali doprinos kako bi se za Vojku skupilo što više novca. Kad smo imali takav cilj, ništa nam nije bilo teško. Obilazile smo kafiće, nudili ruže kako bi pomogli našoj Vojci da što pre ozdravi. To je za nas predstavljalo novo iskustvo, a da nismo to učinili, sedeli bi kući kao i svaki osnovac koji ne zna šta da radi - kazale su ove dve Čačanke za RINU.

Vojka Jeftović već se dugo bori sa opakom bolešću . Njeni rezultati su mnogo bolji u prethodnom periodu, ali za dalje lečenje potrebna je velika suma novca.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Rina

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Za prvu seriju terapija bilo joj je neophodno 26.000 evra, nastavavila je da prima hemoimuno terapiju, koje idu na 21 dan i ta jedna doza košta 5.000 evra. Sada su joj predložene tri nakon čega će ponovo imati kontrolu, i na toj kontoli će se verovatno nastaviti terapija u zavisnosti od njenog zdravstvenog stanja. Koliko će ukupno terapija biti neophodno, samim tim i koliko novca do samog izlečenja će biti neophodno mi ne znamo. Za nas ova borba je tek počela i nećemo odustati da se zajedno borimo za našu Vojku - kazala je Dragana koja je pokretač cele akcije.

Rina
 

Ovakav gest mladih Čačanki naišao je na oduševljenje žitelja grada na Moravi, koji su svesrdno podržali akciju a mnogi uzeli i učešće u njoj.

Hvala dragom Bogu da ima ovakve dece, i da ih je što više. Nadamo se da će se to njima dobrim vratiti i da će im to doprineti prepoznatiljivosti i time privući još više ljudi - složni su Čačani.

Rina
 

Nada za Vojkino bolje sutra postoji, a najboljem se nada i njena porodica.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:
 

Komentari(0)

Loading