IVANJICA UGOSTILA 500 MALIŠANA SA KOSOVA I METOHIJE Deca koja žive sa mnogim ograničenjima, uz druženje i školicu plivanja proveli fenomenalne trenutke u ovom srpskom gradu

J. K.

10:21

Aktuelno 0

Prvih stotinu mališana sa područja Kosova i Metohije prethodnih sedam dana boravili su Ivanjici i imali priliku da nauče da plivaju, ali i da se upoznaju sa prirodnim lepotama ovog kraja.

IVANJICA UGOSTILA 500 MALIŠANA SA KOSOVA I METOHIJE Deca koja žive sa mnogim ograničenjima, uz druženje i školicu plivanja proveli fenomenalne trenutke u ovom srpskom gradu
Foto: Rina

 

Za većinu njih, poput Teodosija iz Kosovske Mitrovice, ovo rekreativno putovanje bilo je odlična prilika da se usavrše u vodenim sportovima i provedu lepo vreme sa drugarima.

Škola plivanja zaista mi je ostavila najjači utisak, ali smo imali i žurke, Uskrs smo dočekali veselo. Prvi put sam ovde i ne mogu da izdvojim šta je najbolje od svega, zaista sam presrećan i pun utisaka", kaže Teodosije.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

IVANJICA UGOSTILA 500 MALIŠANA SA KOSOVA I METOHIJE Deca koja žive sa mnogim ograničenjima, uz druženje i školicu plivanja proveli fenomenalne trenutke u ovom srpskom gradu Foto: Rina

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Nastavnik fizičkog vasitanja, Luka Jakšić smatra da je ovo rekreativno putovanje za mališane način da pobegu od svakodnevice, koja nimalo nije laka.

"Prvih 100 dece zaista je uživalo u prethodnih sedam dana. Šetnje ovim krajem mnogima su nezaboravno iskustvo ,a škola plivanja omogućila je svakom detetu da nauče da plivaju u da savladaju neke tehnike i budu spremni za letovanje", kaže Jakšić i dodje da je gostoprimstvo zaposlenih u Specijalnoj bolnici Anemija za njega najveći utisak.

Da će Kancelarija za Kosovo i Metohiju nastaviti sa organozovanjem rekreativnoh putovanja za mališane sa područja Kosova i Metohije potvrdila je Svetlana Miladinov, pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

"Izuzetno sam srećna što danas vidim osmehe na licima naše dece sa prostora Kosova i Metohije koja žive u specifičnim uslovima, uz brojna ograničenja. Većina ove dece nikada nije napustila ni teritoriju svoje opštine, zato sam uverena da će brojne aktivnosti koje smo pripremili za ove mališane imati pozitivan uticaj na njihov rast i razvoj", rekla je Miladinov. Ona je dodala da ovo nije prvi put da se organizuju ekskurzije i da je u junu prošle godine počela saradnja s opštinom Ivanjica ,a zahvaljujući realizaciji ovakvog jednog projekta 1270 dece sa područja Kosova i Metohije imalo je priliku da poseti užu Srbiju", rekla je Miladinov.

Druga grupa pristigla je u poslepodnevnim satima i smenjivaće se narednih mesec dana, jer će svako dete , od njih 500 , sedam dana imati priliku da pohađa školicu plivanja u Ivanjici.

"Siguran sam da ćemo naći vremena i sredstava da u narednom periodu uvedemo i nove aktivnosti i ulepšamo detinjstvo svakom detetu sa područja Kosova i Metohije. Kada porastu da dođu sa svojom decom ,a iskreno se nadam i da će i deca iz ovog dela Srbije imati priliku da po prvi put vide Kosovo i Metohiju, jer mnogi iz ovih krajeva, nisu još uvek imali priliku da upoznaju te lepote Srbije, dodao je Mitrović.

srpsko srce johanovo

Nemac dobio srce Srbina sa Kosova i krenuo da pronađe njegovu porodicu i pomogne deci: Potresna istinita priča iz krvave 1999. godine biće prikazana na filmu, angažovana i dva Oskarovca

Aktuelno

10:00

18 april, 2024

Dramatična istinita i ratna priča sa Kosova i Metohije sada će biti prikazana i na filmksom platnu, i to po događajima opisanim u knjizi Vesellina Dželetovića „Srpsko srce Johanovo”. Ratnih godina Srbin je kidnapovan, a potom bio žrtva trgovine organima jer je usmrćen a njegovo srce prodato je u Nemačku. Nakon operacije, Nemac koji je dobio srpsko srce počeo da sanja neke čudne snove, neke nepoznate predele i ljude i želeo je da sazna ko je taj čovek zahvaljujući kome je živ i čije srce nosi. Dobio je informaciju da se radi o Srbinu sa Kosova i Metohije i on se uputio tamo kako bi pomogao porodici nastradalog čoveka, a čije srce je kucalo u njegovim grudima.

Komentari(0)

Loading