ZA SAMO 15 MINUTA OD KRALJEVA DO ČAČKA Najmodernija saobraćajnica spojiće pola miliona ljudi, Moravski koridor gotov sledeće godine (FOTO))

J. K.

20:25

Aktuelno 0

Izgradnja Moravskog koridora koji će spojiti preko pola miliona ljudi odvija se predviđenom dinamikom.

ZA SAMO 15 MINUTA OD KRALJEVA DO ČAČKA Najmodernija saobraćajnica spojiće pola miliona ljudi, Moravski koridor gotov sledeće godine (FOTO))
rina.rs

 

Sledeće godine biće završena deonica od Čačka do Kraljeva što će omogućiti građanima pre svega da zaobiđu zloglasnu Ibarsku magistralu, ali i da relaciju između ova dva grada pređu za samo 15 minuta. Radovi ne staju ni po lošim vremenskim uslovima.

"Za godinu ipo dana Čačak i Kraljevo će biti povezani najmodernijom saobraćajnicom u ovom delu Evrope. Na čitavoj trasi od Preljine do Pojata angažovano je 2600 radnika, a krajem aprila će biti uposleno 4000 radnika. To su rezultati o kojima nismo mogli ni da sanjamo u prethodnim godinama. Čačak je dugo bio saobrćajni problem, a sada najveća raskrsnica puteva. Rasterećene su lokalne deonice, smanjeno aerozagađenje, a atko će biti i sa Karaljevom kad se sve ove investiije realizuju do kraja", izjavio je ministar Tomislav Momirović i dodao je ponosan na sve što je urađeno i što se nakon pola veka čekanja potpuno menja saobraćajna infrastruktura u Srbiji.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

"Uložili smo velike napore oko eksproprijacije i zahvljaujem svim ljudim koji su imali razumevanja i shvatili da ovo sve radimo zbog njih i njihove dece", istakao je Momirović.

Velike benefite od izgradnje Moravskog koridora imaće svi gradovi i opštine smešteni na trasi od Preljine do Pojata.

"Ovo je još jedan od velikih dana u istoriji Zapadne Srbije. Izgradnja trećeg autoputa od ključnog je značaja za opstanak, ali i ostanak naše dece u našoj zemlji. Nama Čačanima je san bio autoput do Beograda, ali sada nam se ostvaruje i ono na šta pre nismo ni pomišljali. Izgradnjom Moravskog koridora odrađuje se veliki posao, a mi kao loklana samouprava učinili smo sve što je u našoj nadležnosti. Kad je u pitanju eksproprijacija uvek smo tu da pomognemo građanima. Sačuvali smo na hektare najplodnijeg zemljišta u okolini Čačka", rekao je gradonačlenik Čačka Milun Todorović.

Kraljevčanima je Ibarskom magistralom nekada do Beograda bilo potrebno tri sata vožnja, završetkom Moravskog koridora stizaće za jedan sat i dvadeset minuta. Brojne benefite osetiće se i privrednom razvoju.

"Kraljevo je dugo bilo zapostavljeno, ali samo u proteklih pet godiba posao je dobilo 7.000 građana. Moderna saobraćajna infrastruktura doprinosi dolasku novih investitora, otvaranju novih radnih mesta i boljem životu naših građana. Saradnja sa resorim ministarstvom je na izuzteno dobrom nivou", rekao je gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Moravski koridor je najveće gradilište u Srbiji, na kom trenutno na Sektoru 3 radi 850 radnika i 300 jedinica mehanizacije. Ukupna dužina je 30,6 kilometara, a uporedo sa izgradnjom saobrčajnice radi se i na regulisanju korita reke Zapadne Morave.

"Izgradnjom rešavmo niz problema koji su godinama mučili ovaj kraj. Trajno se uređuje korito Zapadne Morave i više neće plaviti i praviti štetu loklanom stanovništvu. Imamo otvorene radove na trasi dugačkoj preko 20 kilometara, radi će se pet mostova, jedan nadvožnjak i dva podvožnjaka. Iza nas budućim pokolenjima neće ostati samo autoput, već i nove industrijske zone", rekao je direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić.

Komentari(0)

Loading