ŽENSKO IME KOJE SIMBOLIŠE RADOST I SREĆU: Danas se sve ređe daje, a nosila ga je i žena Mihaila Obrenovića

Lepote Srbije

14:00

Zanimljivosti 0

Prelepo ime za devojčice

ŽENSKO IME KOJE SIMBOLIŠE RADOST I SREĆU: Danas se sve ređe daje, a nosila ga je i žena Mihaila Obrenovića
Shutterstock

Osobe sa imenom Julijana iliti Julija, pune su samopouzdanja i svesne su svojih vrlina, vrednosti i utiska koji ostavljaju na druge.

Najčešći prevod i značenje imena Julijana je „ona koja je ljupka i mila“, „ona koja je poletna, sjajna i donosi svetlost“, a takođe i „ona koja donosi radost i sreću“ i „poštena, iskrena i pravična ženska osoba““.

Nekada se, posebno na našim prostorima, ime Julijana, kao i skraćeni oblik Julija davalo devojčicama koje su rođene u mesecu julu, a danas to nije slučaj i sve je ređe davano ime.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Zanimljivosti vezane za ime Julija

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Glavna junakinja čuvene Šekspirove tragedije bila je Julija Kapuleti koje je do danas ostala simbol mlade žene koja je beskrajno verovala u ljubav do večnosti.

Julija je još i naziv ostrva vulkanskog porekla koje se nalazi u blizini Sicilije, a u svetu savremenih tehnologija, Julija je i naziv jednog od programskih jezika, složen kompjuterski jezik kreiran za vrlo kompleksna izračunavanja.

Poznata nam je i srpska knjeginja Julija Obrenović (devojačko Julija Hunjadi) koja je bila žena srpskog kneza Mihaila Obrenovića.

(Krstarica)

kolekcija maketa automobila

KAKVA KOLEKCIJA Slobodanu samo za FIĆU bilo je potrebno čak 700 dana ali NIJE ODUSTAO!

Zanimljivosti

16:00

30 april, 2024

Užice - Svaki kutak njegove kuće ispunjen je automobilima najpoznatijih brendova, mnoge od njih dobio je kao poklon dok je za nekim modelima išao čak u Nemačku. Slobodan Jakovljević iz Užica već godinama ima neobičan hobi i pravi je strastveni kolekcionar maketa autića. Strpljenje i upornost su osobine koje ga krase jer da bi sklopio maketu jedne fiće potrebno mu je čak 700 dana i dosta novca kako bi ona izgledala kao prava.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading