NEMA POJMA GDE SE NALAZI SRBIJA Kanađanin ocenjivao najpoznatija srpska jela, sarmu jeo štapićima, ajvar uporedio sa kečapom
Influeser Gaj Hobeika postao je viralan na društvenim mrežama na Balkanu zahvaljujući snimku na kojem ocenjuje najpoznatija jela iz srpske tradicionalne kuhinje – ćevape u lepinji, ajvar, kajmak, urnebes i sarmu.
Rođen u glavnom gradu Libana, Bejrutu, Gaj se preselio u Kanadu, odakle je i krenuo da krči put uspešnog influensera koga na Jutjubu prati 283.000 ljudi, dok ga na TikToku prati preko milion ljudi.
Tokom probanja hrane na parkingu restorana, on je sam video naslovio sa „Srpska hrana ima takav vajb. Takođe, blizu smo da pređemo jedan milion (pratiaca)“, rekao je on.
Mnogima se nisu svidele njegove izjave
Video za sada ima 730.000 pregleda i veliki broj komentara, ponajviše zahvaljujući (ne)poznavanju geografije, a bilo je i onih koji su za probanu hranu pisali kako nije srpska.
Možda vas zanima:
OD OVOG BOLJEG NEMA Detaljan recept za sarme koji će oduševiti svaku domaćicu, nema šanse da vam ne uspe
Neki praktikuju krupne sarme, dok drugi vole sitnije, a sve je stvar u izboru liske.
PO RECEPTU ČUVENOG SRPSKOG KUVARA Evo kako da napravite najbolju sarmu, ključ je u jednom "neobičnom" sastojku
Sarma je često deo tradicionalnih obroka tokom zimskih meseci i tokom praznika.
Možda vas zanima:
OD OVOG BOLJEG NEMA Detaljan recept za sarme koji će oduševiti svaku domaćicu, nema šanse da vam ne uspe
Neki praktikuju krupne sarme, dok drugi vole sitnije, a sve je stvar u izboru liske.
PO RECEPTU ČUVENOG SRPSKOG KUVARA Evo kako da napravite najbolju sarmu, ključ je u jednom "neobičnom" sastojku
Sarma je često deo tradicionalnih obroka tokom zimskih meseci i tokom praznika.
Možda vas zanima:
OD OVOG BOLJEG NEMA Detaljan recept za sarme koji će oduševiti svaku domaćicu, nema šanse da vam ne uspe
Neki praktikuju krupne sarme, dok drugi vole sitnije, a sve je stvar u izboru liske.
PO RECEPTU ČUVENOG SRPSKOG KUVARA Evo kako da napravite najbolju sarmu, ključ je u jednom "neobičnom" sastojku
Sarma je često deo tradicionalnih obroka tokom zimskih meseci i tokom praznika.
„Blizu Rusije… Ni blizu“, „Je li on to kajmak nazvao majonezom“, „Rusija?“, „Sarma sa štapićima…“, „Ne jede se sarma tako“, „To je hrana iz Bosne i Hercegovine“, samo su neki od komentara.
Tokom snimanja videa, Gaj je „malo“ promašio položaj Srbije u Evropi, te je naveo kako misli da se radi o „Maloj državi u blizini Rusije“. Influenser koji se proslavio testiranjem hrane iz svih zemalja sveta, nakon uvoda, pristupio je đakonijama sa naše trpeze. Za početak, otvaranje je započeo ćevapčićima.
– Odličnog je ukusa. 8/10, rekao je, a zatim probao, kako je sam nazvao, „pogaču s majonezom“.
– Zanemarite, ovo je neka vrsta jogurta i ukusno je. 7/10, rekao je.
Na red je došla onda i „kraljica“ trpeze – sarma. Međutim, način na koji je odlučio da jede, štapićima, mnoge je ostavio u šoku. Omiljeno jelo Srba, dobilo je ocenu 7.8/10.
Ajvar je nazvao malo jačim kečapom, odnosno, ukusnijim, i dao mu je ocenu 8,6 od 10, ali urnebes mu se dopao, te je dobio ocenu 9-.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
Ukleti prsten kraljice Teodore doneo zlu kob kralju Aleksandru: Misterija blaga Nemanjića! (FOTO)
Izuzetan primerak nemanjićkog nakita zaobišla su bezbrojna turska pustošenja tokom 800 godina dok je počivao u tmni kraljevske grobnice, a igrom sudbine ponovo je zablistao na svetlu dana 1915.godine usred pakla Prvog svetskog rata
Očekujete goste za praznike? Evo šta prvo primete kada vam uđu u kuću
Ako ste se ikada pitali šta to najviše privlači pažnju gostiju u vašem domu, sada možete saznati odgovor.
EVO KADA SE NI ZA ŽIVU GLAVU NE IDE NA GROBLJE: Veruje se da je mnogo OPASNO i da ćete navući veliku NESREĆU
Kada se ne ide na groblje? Pitanje koje je svako od nas makar jednom u životu postavio.
KAKVA KOLEKCIJA Slobodanu samo za FIĆU bilo je potrebno čak 700 dana ali NIJE ODUSTAO!
Užice - Svaki kutak njegove kuće ispunjen je automobilima najpoznatijih brendova, mnoge od njih dobio je kao poklon dok je za nekim modelima išao čak u Nemačku. Slobodan Jakovljević iz Užica već godinama ima neobičan hobi i pravi je strastveni kolekcionar maketa autića. Strpljenje i upornost su osobine koje ga krase jer da bi sklopio maketu jedne fiće potrebno mu je čak 700 dana i dosta novca kako bi ona izgledala kao prava.
Niko je nikada nije video! Evo zašto je glava oslića misterija za sve nas
Na tezgama je veliki izbor morskih plodova i raznih vrsta riba, uključujući i oslić. Mnogi ljudi više vole ovu vrstu ribe zbog pristupačne cene i pogodnosti pri njenom spremanju, jer u odnosu na rečnu ribu oslić ima mnogo manje kostiju. Nažalost, u poređenju s bakalarom, pastrmkom i šaranom, oslić je manje popularan.
Komentari(0)