SEDI MILKA, GDE ĐIPAŠ, STAĆU TI PRED KUĆOM Zašto je bolje živeti u malom mestu

Lepote Srbije

11:00

Zanimljivosti 0

Pre nego što spakujete kofere u potrazi za uzbudljivijim životom u velegradu, razmislite malo šta sve napuštate u rodnom kraju

SEDI MILKA, GDE ĐIPAŠ, STAĆU TI PRED KUĆOM Zašto je bolje živeti u malom mestu
pixabay

Jedan od najvećih problema u svetu, pa tako i u našoj zemlji je odliv ljudi iz sela i prenaseljavanje gradova. Neki su krenuli u potragu "trbuhom za kruhom", neke su fakulteti odveli i ostali u velikim gradovima, ali dosta njih jednostavno sanja da živi u metropolama.

Međutim, to ima i drugu stranu medalje. Pridošlice iz manjih mesta često dožive brutalno otrežnjenje nakon sna o životu u velikom gradu, kada ih susretne ogromna gužva, potpuno drugačiji sistem funkcionisanja i kada shvate da nisu više "svoj na svome".

SEDI MILKA, GDE ĐIPAŠ, STAĆU TI PRED KUĆOM Zašto je bolje živeti u malom mestu Tanjug/Rade Prelić
 

Iako veliki gradovi nesumnjivo imaju svojih prednosti, podsetićemo vas ipak i na prednosti manjih mesta. Ne možete da izlazite svako veče u provod, ali zato u vašem mestu imate osećaj sigurnosti, jer su vam svi poznati, dakle smanjena je verovatnoća da ćete se naći u pogrešnom društvu i rizikovati sopstvenu bezbednost.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Iako su zarade veće, u većim gradovima su i troškovi života veći. Većina pridošlica, koja nije imala sreće da poseduje sopstvenu nekretninu, je osuđena da iz toplog doma pređe u podstanarski život, koji nimalo nije lak. Sve što vam treba, morate da kupite. Nema više paradajza iz bašte, jaja od komšinice Sneže, i ručak kod mame.

SEDI MILKA, GDE ĐIPAŠ, STAĆU TI PRED KUĆOM Zašto je bolje živeti u malom mestu Shutterstock
 

Ako živite na periferiji, zaboravite na brzo kretanje do grada, u većim gradovima je i saobraćaj neuporedivo intenzivniji i brzo ćete naučiti šta znači saobraćajni špic i koliko vam treba da dođete od tačke A do tačke B. Dakle, nema više "skokni na kafu za 10 minuta u centar", već promeni dva autobusa i potroši sat vremena u jednom pravcu do centra grada.

SEDI MILKA, GDE ĐIPAŠ, STAĆU TI PRED KUĆOM Zašto je bolje živeti u malom mestu Shutterstock
 

Ono što vam najviše fali u gradu je ipak vaše okruženje, svi oni poznanici koje ste shvatali olako, poštar koji vam čuva paket iako niste kod kuće, komšija koji vam vraća mačku kad pobegne u njegovo dvorište, ili jednostavno vozač lokalnog autobusa koji će vam, kad se zamislite i pogrešite, umesto da ignoriše vaše postojanje, reći: "Sedi Milka, gde đipaš, staću ti pred kućom".

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

najpoznatiji prijepoljski neženja

KAKO ĆE SE SADA NAĆI SRODNU DUŠU Kralju paprike i poznatom neženji HAKOVAN PROFIL ZA ŽENIDBU

Zanimljivosti

21:00

5 maj, 2024

Prijepolje - Najpoznatiji neženja u prijepoljskom kraju, poznat i kao kralj paprike, Njegoš Stojadinović iz Prijepolja, stekao je veliku popularnost kao vredan domaćin koji ne beži od teških poslava, fino zarađuje od svog poštenog rada ali i traži svoju životnu pratilju. O svemu tome svoje prijatelje, ali i javnost izveštavao je preko svog facebook profila, ali sada mu je on hakovan i ovom prijepoljskom domaćinu hakeri su napravili veliki problem. On želi sada da apeluje na sve građane da povedu računa, kako im se ne bi desilo isto.

veridba na 3.000 hiljade metara

KAKAV GEST ČAČANINA Veridba na 3.000 metara nadmorske visine, baš na rođendan verenice (FOTO)

Zanimljivosti

20:00

5 maj, 2024

Čačak - Veridba je jedan od najlepših momenata za svaku devojku, ali i najstresnijih za budućeg mladoženju. Jer ipak je on taj od koga se očekuje da klekne i pita ono čuveno pitanje, dok drži prsten u ruci za svoju voljenu. I dok se veliki broj momaka još uvek najčešće odlučuje za veridbu na neki uobičajen način, Jovan Nikolić (25) iz Čačka želeo je da taj momenat ostane uspomena za čitav život.

Komentari(0)

Loading