NAJDUŽA GONDOLA NA SVETU Nalazi se u SRBIJI i garantuje fantastičan doživlja ALI ako idete od 2. do 18. aprila, radiće u izmenjenom režimu

21:00

Turizam 0

Čajetina - Jedna od najvećih turističkih atrakcija na Zlatiboru, Gold Gondola, tokom prve tri nedelje aprila radiće u izmenjenom režimu zbog redovnog godišnjeg servisa stubova.

NAJDUŽA GONDOLA NA SVETU Nalazi se u SRBIJI i garantuje fantastičan doživlja ALI ako idete od 2. do 18. aprila, radiće u izmenjenom režimu
Shutterstock/Gold gondola

- Gold gondola će za putnike raditi petkom, subotom i nedeljom od 9 do 15 časova, a poslednja vožnja sa Tornika je u 16 časova.

Ovakav režim rada trajaće od 2. do 18. aprila i atrkacija na Zlatiboru biće spremna bez problema da primi sve putnike pred vaskršnje i prvomajske praznike.

Gold gondola Shutterstock/Gold gondola
 

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Inače, možda niste znali da se najduža panoramska gondola na svetu nalazi u Srbiji i da je njena lokacija upravo ovde na Zlatiboru, planini Srbije poznatoj po prirodnim predelima čudesne lepote, a dužina trase koju ova gondola svakodnevno prelazi je 9000 metara, odnosno 9 km. 

Zlatna zlatiborska gondola je mesto na tronu preuzela gondoli Tjenmen-Šan, dužine 7,4 km u Nacionalnom parku Zhangjiajie u Kini, gde je sniman čuveni film Avatar.

Čuvena zlatiborska gondola povezuje planinski centar Zlatibora sa ski centrom Tornik na nadmorskoj visini od 1496 metara, a između polazišta i odredišta nalazi se jedna međustanica, Ribničko jezero.

Vožnja Gold gondolom pruža pogled na prelepe zlatiborske predele i nikoga ne ostavlja ravnodušnim, pa je za mnoge postala neizostavan deo posete ovoj planini.

Izvor:Rina/LepoteSrbije

 

Vodena pećina-reka Pranjica

DRAGULJ U SRCU SRBIJE Vodena pećina koju MORATE videti, speleolozi su istražili samo njenih prvih 200 metara, za ostatak se čekaju ronioci (FOTO)

Turizam

20:00

29 april, 2024

Arilje - Iako nije poznata kao Tara i Uvac, reka Panjica koja protiče kroz sela u blizini Arilja pravi je turistički biser koji je od strane posetilaca prepoznat tek pre nekoliko godina, kada su se usled pandemije mnogi upustili u istraživanje predela u Srbiji. Doboko usečen kanjon jedan je od najlepših u ovom kraju i predstavlja pravo blago očuvane, netaknute prirode. Kroz tok Panjice vodi vas staza dugačka oko 1.000 metara, a sve one koji se odluče da je prepešače na samom kraju očekuje nagrada, jer se tu nalazi jedinstvena Vodena pećina.

Komentari(0)

Loading