Rajska banja iznad koje su nekada "leteli zmajevi" nalazi se na samo 130 km od Beograda

Lepote Srbije

11:00

Turizam 0

Svega devet kilometara od Petrovca na Mlavi nalazi se raj za dušu, banja Ždrelo.

Rajska banja iznad koje su nekada "leteli zmajevi" nalazi se na samo 130 km od Beograda
Printscreen

Nema ko u Srbiji nije čuo za gradić Petrovac na Mlavi, ali malo je onih koji su zaista upućeni u sva prirodna bogatstva ovog kraja. Svega devet kilometara od ovog grada nalazi se raj za dušu, banja Ždrelo. Ime je dobila zbog specifičnog položaja, jer se nalazi na samom ulasku u prekrasnu Gornjačku klisuru.

Banja Ždrelo, koja je smeštena pokraj ovih prekrasnih prirodnih čudesa, udaljena je od Beograda oko 130 kilometara.

Nalazi se na prijatnoj nadmorskoj visini od 160 do 240 metara.

Temeratura vode u banji Ždrelo iznosi između 38°C do čak 40°C. Ova voda je bakteriološki ispravna, te se pije i rashlađena i zbog svog specifičnog sastava pomaže onima koji boluju od bolesti digestivnog trakta.

Ono što posebno izdvaja banju Ždrelo jeste idealan boravak u njoj tokom zimskih meseci. Naime, bazeni koji su napolju pune se ovom lekovitom termalnom vodom tako da imate prilike da uživate u kupanju dok pahulje snega padaju po vama.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BANJA ZDRELO (@banjazdrelo9)

Prelepo uređen i osmišljen bazenski kompleks glavna je atrakcija ove banje. Postoji jedan zavoreni bazen u kojem je temperatura vode 38°C. Kroz providni tunel iz ovog bazena stižete do otvorenog bazenskog komleksa. U jednom od spoljnih bazena voda je oko prijatnijih 34°C, i u njemu se nalaze hidromasažeri i druge sprave namenjene opuštanju. Ovaj kompleks je pogodan kako za porodične posete, tako i za uživanje u samoći.

Ovaj bazenski kompleks, poznat po imenu Ždrelo, otvoren je 2009. godine.

Bolesti koje se leče i tretiraju u banji Ždrelo

Tretmani i termalne vode u banji Ždrelo idelani su za brojne zdravstvene tegobe. Ukoliko imate razne oblike reumatizma, kožna oboljenja, posttraumatska stanja, ili patite od bolesti digestivnog trakta, obavezno je posetite.

S obzirom na to da je temperatura vode izuzetno visoka, boravak u njoj se ne preporučuje kardiovaskularnim bolesnicima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BANJA ZDRELO (@banjazdrelo9)

Ukoliko želite da uživate u ovim prelepim bazenima, kao i u ostalom sadržaju koji vam nudi banja Ždrelo, smeštaj možete potražiti u hotelu Mlavske terme Ždrelo. Ukoliko ste ipak više tip koji uživa u brvnarama i apartmanskom smeštaju, imate prilike da ih iznajmite u neposrednoj blizini same banje.

Cene smeštaja zavise od toga koliko dana ostajete, kao i da li birate pun pansion, hotel, ili apartman, i kreću se od 3.000 dinara do 5.000 dinara po osobi.

(b92)

@lepotesrbijee Ovo je opština u Srbiji u kojoj raste broj preduzeća i preduzetnika #fy #fyp #fypシ #foryoupage #lepotesrbije #srbija #viral #viralvideo #bussines ♬ original sound - LepoteSrbije
Vodena pećina-reka Pranjica

DRAGULJ U SRCU SRBIJE Vodena pećina koju MORATE videti, speleolozi su istražili samo njenih prvih 200 metara, za ostatak se čekaju ronioci (FOTO)

Turizam

20:00

29 april, 2024

Arilje - Iako nije poznata kao Tara i Uvac, reka Panjica koja protiče kroz sela u blizini Arilja pravi je turistički biser koji je od strane posetilaca prepoznat tek pre nekoliko godina, kada su se usled pandemije mnogi upustili u istraživanje predela u Srbiji. Doboko usečen kanjon jedan je od najlepših u ovom kraju i predstavlja pravo blago očuvane, netaknute prirode. Kroz tok Panjice vodi vas staza dugačka oko 1.000 metara, a sve one koji se odluče da je prepešače na samom kraju očekuje nagrada, jer se tu nalazi jedinstvena Vodena pećina.

zlatibor

Prolećni safari oko Ribničkog jezera, a Gold gondola radi sat vremena duže: Zlatibor već rezervisan za praznike, turisti mogu da uživaju u brojnim sadržajima

Turizam

12:00

28 april, 2024

Jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji za oredstojeće praznke, svakako će biti planina Zlatibor, a u prilog tome svedoči i to što su skoro svi smeštajni kapaciteti popunjeni i traži se krevet više. Spremna da primi goste, ali i obezbedi im nezaborvne momente svakako je i najduža Gold gondola.

gornja gorevnica

Ne bih ovaj pogled na Kablar menjao ni za pogled sa Ajfelovog tornja: Nastavnik muzike vratio se u rodno selo, Radovan u Gornjoj Gorevnici napravio pravi raj

Turizam

14:00

27 april, 2024

Gradsku vrevu i sivilo asfalta nastavnik muzike iz Čačka, Radovan Tanasijević, odlučio je da zemeni vedrim nebom i cvrkutom ptica. Vratio se u svoje rodno selo Gornju Gorevnicu i na imanju svojih predaka napravio pravi mali raj, za oči i za dušu. Na ognjištu je obnovio sve kao što je bilo nekad, kao što su to činili naši preci.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading