Veštačko jezero, viseći mostovi i zip line: Planirana izgradnja jedinstvene atrakcije u Gornjem Milanovcu, niče Srpsko-vikinški avantura park za decu

13:00

Turizam 0

Po uzoru na velike gradove opština Gornji Milanovac mogla bi u narednom periodu da odbije atrakciju namenjenu najmladjima u vidu Srpsko-vikinškog avantura parka za decu, koji bi bio smešten neposredno uz Kuću srpsko-norveškog prijateljstva.

gornji milanovac
rina

- Shodno urbanističkom projektu koji je bio na javnom uvidu pred kraj januara. Planira se opremanje sadržajima za rekreaciju i igru dece: "zip line", viseći mostovi, penjalice i ostali sadržaji za aktivni boravak dece. Projektovane su drvene kuća za igru u srpskom i vikinškom stilu, drveni mostovi, norveške barke, poligon sa spravama i mrežom, teren za mini pič, koji bi tokom zimskog perioda bio klizalište, potvrdjeno je za agenciju RINA.

Deo koji se na ovoj lokaciji prostire pod šumom planira se za uređenje, opremanje i obeležavanje staza i osvetljenje, kao i projektovanje drvenih stolova i klupa za sedenje sa nadstrešnicom. U blizini Restorana srpsko-norveškog prijateljstva planira se igralište sa mekom podlogom za decu.

U severnom delu kompleksa u blizini javnog parkinga, korišćenjem konfiguracije terena planira se vodena površina - veštačko jezero sa predstavom aždaje i fontana, a u planu je i gradnja biletarnice i suvenirnice.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Ono što je važno iistaći jeste da će čitav kompleks imati motive povezane sa srpskom i norveškom kulturom i mitologijom u vidu figura, drvenih kućica i barki. Plan je da se ceo kompleks ogradi drvenom ogradom sa "vikinškom" kapijom i osmatračnicom, a parking prilagodi planiranoj nameni i potrebnim kapacitetima, kažu u lokalnoj samoupravi.

seoski turizam

PRELEPA ŠUMADIJA Ovaj grad doživljava ekspanziju seoskog turizma, ovde se odmara i duša i telo!

Turizam

20:00

4 maj, 2024

Gornji Milanovac - Smeštena u srcu Srbije opština Gornji Milanovac ima veliki turistički potencijal. Tokom poslednjih godina prirodno bogatstvo koje im je Bog dao meštani ovog kraja sve češće odlučuju da podele sa drugima. Sve je više onih koji se odlučuju da se bave seoskim turizmom, a jedan od njih je i Branko Trbović iz sela Ozrem koji na svom imanju napravio pravi mali raj.

Komentari(0)

Loading