Ovo je najpopularnije srpsko selo tokom posta FOTO

Lepote Srbije

11:00

Turizam 0

Poznato po pećini koja ima najveći ulaz na Balkanu, selo Potpeć i ove godine našlo se na mapi domaćih turista. Udaljeno je 14 kilometara od centra Užica i vrlo često ga obilaze i putnici koji krenu da svoj odmor provedu na Zlatiboru ili Crnoj Gori.

ribnjak
Foto: Rina

Međutim, tokom posta ono postaje još punije jer je na obalama reke Petnice smešteno čak 16 ribnjaka.

- Za Nikoljdan je ubedljivo najveća potražnja i vrlo često svi ribnjaci tada ostanu pusti. Koliko god da je ima, sve se proda. Ljudi iz svih obližnjih gradova i opština, ovde naručuju, ali imamo kupce i iz Beograda i Novog Sada. Dobar glas daleko se čuje - rekla je kroz osmeh Milica za RINU koja u ovom selu ima svoj ribnjak.

Već decinijama se meštani bave proizvodnjom ribe, a Milica je nastavila porodičnu tradicuju, kao i njeni rođaci.

ribnjak Foto: Rina
 

- Reka Petnica jako je pogodna za uzgoj ribe, zbog njene temeparture koja se čak i u zimskim mesecima kreće između osam i dvanaest stepeni. Nikada ne ledi i to je jako važno za opstanak ribe. Iako na Petnici ima čak šesnaest ribnjaka, posla ima za sve nas. Da bi riba bila dobra i kvalitetna mora redovno i kvalitetno da se hrani, a o higijeni i čistoći bazena mora da se vodi računa svih 12 meseci u godini - kaže Milica.

Ako je suditi po pupunjenosti i nemogućnosti da ovde pronađate parking mesto, svi ribnjaci rade odlično, a domaćini su, ne želeći da veliki potencijal propada, otvorili i svoje restorane u kojima se tokom sezone traži mesto više.

Na većini ribnjaka čeka se red i unapred zakazuju termini, kako kupci kućama ne bi otišli praznih ruku.

seoski turizam

PRELEPA ŠUMADIJA Ovaj grad doživljava ekspanziju seoskog turizma, ovde se odmara i duša i telo!

Turizam

20:00

4 maj, 2024

Gornji Milanovac - Smeštena u srcu Srbije opština Gornji Milanovac ima veliki turistički potencijal. Tokom poslednjih godina prirodno bogatstvo koje im je Bog dao meštani ovog kraja sve češće odlučuju da podele sa drugima. Sve je više onih koji se odlučuju da se bave seoskim turizmom, a jedan od njih je i Branko Trbović iz sela Ozrem koji na svom imanju napravio pravi mali raj.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading