Zaovine dobijaju jedinstveni biser: Stari i zapušteni deo seoske škole pretvara se u Zavičajni muzej

12:00

Turizam 0

Sve zahvaljujući sredstvima prikupljenim po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja

Zaovine dobijaju jedinstveni biser: Stari i zapušteni deo seoske škole pretvara se u Zavičajni muzej
Rina

Stari i zapušteni deo seoske škole u Zaovinama biće pretvoren u zavičajni muzej i to zahvaljujući sredstvima doniranim od strane Ministva pravde, prikupljenim po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja. Opštini Bajina Bašta dodeljeno je 1.7 miliona dinara za realizacju projekta projekta „Stara škola za nove prilike – Zavičajni muzej”.

- Prostorije stare škole ovom adaptacijom pretvoriće se u svojevrstan muzej u kom će biti izloženi eksponati značajni za istoriju sela i ljude koji žive u Zaovinama. Na ovaj način objekat će biti zaštićen od propadanja, ali dobićemo još jedan turistički sadržaj vredan pažnje na teritoriji opštine Bajina Bašta, rekao je Miloš Jelisavčić, glavni opštinski urbanista i član Saveta MZ Zaovine.

Zaovine dobijaju jedinstveni biser: Stari i zapušteni deo seoske škole pretvara se u Zavičajni muzej Rina
 

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Eksponati koji će biti izloženi u ovom jedinstvenom zavičajnom muzeju nastaće kao rezultat likovnih i vajarskih kolonija, foto skupova i drugih manifesatcija čija organizacija se tek očekuje.

Ugovore o dodeli sredstava uručila je ministarka pravde, Maja Popović, za 180 projekata od javnog iz oblasti prosvete, zdravstva, kulture, socijalne zaštite i humanitarnog rada.

seoski turizam

PRELEPA ŠUMADIJA Ovaj grad doživljava ekspanziju seoskog turizma, ovde se odmara i duša i telo!

Turizam

20:00

4 maj, 2024

Gornji Milanovac - Smeštena u srcu Srbije opština Gornji Milanovac ima veliki turistički potencijal. Tokom poslednjih godina prirodno bogatstvo koje im je Bog dao meštani ovog kraja sve češće odlučuju da podele sa drugima. Sve je više onih koji se odlučuju da se bave seoskim turizmom, a jedan od njih je i Branko Trbović iz sela Ozrem koji na svom imanju napravio pravi mali raj.

Komentari(0)

Loading