DOSADILA SU VAM POPULARNA IZLETIŠTA? Predstavljamo vam 5 manje poznatih mesta u Srbiji koje vredi posetiti

10:00

Turizam 0

Svako od ovih mesta poseduje nešto što ga čini jedinstvenim i nećete se pokajati bilo koje da odaberete za duži ili kraći odmor

DOSADILA SU VAM POPULARNA IZLETIŠTA? Predstavljamo vam 5 manje poznatih mesta u Srbiji koje vredi posetiti
Foto: J. K.

Evo nekoliko manje poznatih mesta u Srbiji koja vredi posetiti:

Sirogojno - Ovo selo se nalazi na planini Zlatibor i poznato je po svojoj tradicionalnoj arhitekturi i zanatskim radionicama. Tu se nalazi i muzej na otvorenom "Staro selo", gde možete videti kako su nekada živeli i radili ljudi na selu.

Gornji Milanovac - Ovo malo mesto se nalazi u centralnom delu Srbije i poznato je po svojoj industrijskoj istoriji. Tu se nalaze muzeji posvećeni poznatim srpskim pronalazačima, a možete posetiti i arheološko nalazište Gradina, kao i manastir Vraćevšnica.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Vlasina - Ovo jezero se nalazi na jugu Srbije, u blizini granice sa Bugarskom. Ovo je skriveno mesto nudi predivan pogled na prirodu i idealno je za aktivnosti na otvorenom kao što su ribolov, planinarenje ili biciklizam.

Rtanj - Ova planina se nalazi u istočnoj Srbiji i poznata je po svojoj mističnoj istoriji i prirodnim lepotama. Legenda kaže da se na vrhu ove planine nalazi piramida koja ima izuzetna energijska svojstva.

Zasavica - Ovo močvarno područje se nalazi u blizini grada Sremska Mitrovica i predstavlja jedno od poslednjih prirodnih staništa za retke vrste ptica, riba i biljaka. Tu možete videti i konje koji žive u divljini i uživati u prirodi i miru.

Napominjemo da su ovo samo neki predlozi, a da ima mnogo drugih manje poznatih mesta u Srbiji koja su vredna posete. Uvek preporučujemo da istražite više opcija i pronađete ono što vam najviše odgovara.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

seoski turizam

PRELEPA ŠUMADIJA Ovaj grad doživljava ekspanziju seoskog turizma, ovde se odmara i duša i telo!

Turizam

20:00

4 maj, 2024

Gornji Milanovac - Smeštena u srcu Srbije opština Gornji Milanovac ima veliki turistički potencijal. Tokom poslednjih godina prirodno bogatstvo koje im je Bog dao meštani ovog kraja sve češće odlučuju da podele sa drugima. Sve je više onih koji se odlučuju da se bave seoskim turizmom, a jedan od njih je i Branko Trbović iz sela Ozrem koji na svom imanju napravio pravi mali raj.

Komentari(0)

Loading