TURISTIČKO MESTO PRVE KATEGORIJE Srpska planina obara sve rekorde, a sada je postala i glavna atrakcija naše zemlje

Lepote Srbije

17:00

Turizam 0

Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije odlučilo je da, nakon procene obima turističkog prometa u prethodne tri godine i utvrđenog stepena izgrađenosti komunalne, saobraćajne i turističke infrastrukture naseljenog mesta Zlatibor, taj deo opštine Čajetina proglasi turističkim mestom prve kategorije.

TURISTIČKO MESTO PRVE KATEGORIJE Srpska planina obara sve rekorde, a sada je postala i glavna atrakcija naše zemlje
FOTO:RINA

 

Rukovodstva Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor ocenjuju da je ovo još jedna potvrda da su sva ulaganja u razvoj turističke privrede opštine i Zlatibora doprinela da Zlatibor bude prepoznat kao jedan od vodećih turističkih lokaliteta u Srbiji i u regionu, uz činjenicu da je zlatiborska gondola, najduža te vrste na svetu, svetska turistička atrakcija, saopštila je Informativna služba Opštine Čajetina.

Područje turističkog mesta Zlatibor obuhvataju tri celine: Zlatibor centar (u okviru koje se, između ostalih, nalaze podceline Palisad, Kraljeva voda i Tržni centar Zlatibor), Zlatibor naselje (koje obuhvata naselja Golija, Sloboda, Jelena Anžujska, Obudovica i druga) i Zlatibor periferija (naselja Zova, Oko, Karaula, Rujan i dr).

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Saglasno Zakonu o turizmu rešenje o razvrstavanju naseljenog mesta Zlatibor u prvu kategoriju turističkih mesta Srbije izdato je sa važnošću od tri godine.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

seoski turizam

PRELEPA ŠUMADIJA Ovaj grad doživljava ekspanziju seoskog turizma, ovde se odmara i duša i telo!

Turizam

20:00

4 maj, 2024

Gornji Milanovac - Smeštena u srcu Srbije opština Gornji Milanovac ima veliki turistički potencijal. Tokom poslednjih godina prirodno bogatstvo koje im je Bog dao meštani ovog kraja sve češće odlučuju da podele sa drugima. Sve je više onih koji se odlučuju da se bave seoskim turizmom, a jedan od njih je i Branko Trbović iz sela Ozrem koji na svom imanju napravio pravi mali raj.

Komentari(0)

Loading