TURISTIČKI CVET ZA BEOGRADSKI MARATON Dobitnik nagrade za najbolju manifestaciju

17:00

Turizam 0

"Mi se nadamo da će i naša manifestacija kao deo puzle doprineti gradu Beogradu da postane grad domaćin međunarodne specijalizovane izložbe Expo 2027."

TURISTIČKI CVET ZA BEOGRADSKI MARATON Dobitnik nagrade za najbolju manifestaciju
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ nr


Beogradski maraton dobio je danas priznanje "Turistički cvet" za najbolju manifestaciju u 2022. godini, koju tradicionalno dodeljuje Turistička organizacija Srbije za  doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma u Srbiji.

"Ovo je velika nagrada za uloženi trud, ali i veliki podstrek da još snažnije nastavimo da rastemo i da se razvijamo u najbolji maraton u regionu. Hvala Turističkoj organizaciji Srbije što nas je kandidovala za Turistički cvet i što je prepoznala turističke potencijale koja se sobom nosi najbrojnija sportska manifestacija u Srbiji", izjavio je direktor Beogradskog maaratona Darko Habuš.

Ceo tim Beogradskog maratona vredno i požrtvovano radi kako bi se podigao kvalitet trka u našoj organizaciji i kako bi u narednim godinama privukao još veći broj stranih učesnika, dodao je on.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

"Ovde pre svega mislim na poboljšanje svih uslova koje očekuju trkače, ali i sve posetioce koji zajedno sa njima dolaze u naš prelepi grad. Pored uživanja u trčanju ideja nam je da svim posetiocima Beograda omogućimo i dodatni sadržaj za njih i njihove porodice, kako bi se zabavili i uživali u svemu što Beograd ima da ponudi".

TURISTIČKI CVET ZA BEOGRADSKI MARATON Dobitnik nagrade za najbolju manifestaciju FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ nr
 

 

Ovde mislim na animiranje i uključivanje svih institucija, muzeja i ostalih manifestacija koje će se dešavati za vreme Beogradskog maratona, a koje će za učesnike maratona i njihove porodice tog vikenda biti otvorene i besplatne”, naglasio je Habuš.

"Takođe, želim da istaknem da je turistički potencijal Beogradskog maratona prepoznala i Republika Srbija i grad Beograd i ovim putem im se zahvaljujemo na nesebičnoj pomoći koju nam pružaju kako bismo mogli da rastemo i da se razvijamo u najveći maraton u regionu. Mi se nadamo da će i naša manifestacija kao deo puzle doprineti gradu Beogradu da postane grad domaćin međunarodne specijalizovane izložbe Expo 2027. sa temom Igra(j) za čovečanstvo - sport i muzika za sve. Prilika da učestvujemo u ovoj kandidaturi kao najveća sportska manifestacija u našoj zemlji predstavlja za nas ogromnu čast i odgovornost”, zaključio je Habuš.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Vodena pećina-reka Pranjica

DRAGULJ U SRCU SRBIJE Vodena pećina koju MORATE videti, speleolozi su istražili samo njenih prvih 200 metara, za ostatak se čekaju ronioci (FOTO)

Turizam

20:00

29 april, 2024

Arilje - Iako nije poznata kao Tara i Uvac, reka Panjica koja protiče kroz sela u blizini Arilja pravi je turistički biser koji je od strane posetilaca prepoznat tek pre nekoliko godina, kada su se usled pandemije mnogi upustili u istraživanje predela u Srbiji. Doboko usečen kanjon jedan je od najlepših u ovom kraju i predstavlja pravo blago očuvane, netaknute prirode. Kroz tok Panjice vodi vas staza dugačka oko 1.000 metara, a sve one koji se odluče da je prepešače na samom kraju očekuje nagrada, jer se tu nalazi jedinstvena Vodena pećina.

Komentari(0)

Loading