FASCINANTNI JADOVNIK I MILEŠEVAC Prirodne lepote Prijepolja i turistička ponuda predstavljeni u Crnoj Gori, na pola puta od mora do Beograda (FOTO)

J. K.

14:14

Turizam 0

Prva opština koja turiste iz Crne Gore sačeka na ulasku u Srbiju je Prijepolje.

FASCINANTNI JADOVNIK I MILEŠEVAC Prirodne lepote Prijepolja i turistička ponuda predstavljeni u Crnoj Gori, na pola puta od mora do Beograda (FOTO)
rina.rs

 

Tursitički uposlenici iz Prijepolja, najavili su letnju sezonu u Podgorici i predstavili Crnorcima sve lepote ovog kraja. Prema rečima direktorice Turističke organizacije Dragane Varaklić, grad na Limu se nalazi na pola puta od primorja do Beograda, i idealno mesto je za predah turista i odmor.

"Turisti mogu obići neke od znamenitosti našeg kraja, pre svega manastir Mileševu, srednjovekovni grad Mileševac i džamiju u Hisardžiku, ispod koje se nalaze i isposnice Svetog Save. Osveženje u letnjim danima ljubitelji prirode mogu pronaći na Sopotnickim vodopadima, zatim u Kamenoj gori i Jabuci", kazala je pred brojnim crnogorskim medijima Varaklić.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ona je istakla da planina Jadovnik obiluje zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama i pozvala turiste da je posete, kao i prijepoljski Muzej gde se nalazi stalna postavka Vlada Divca.

Inače, turistička ponuda Prijepolja predstavljena je u okviru regije Zapadna Srbija, koja vrši promociju ovog kraja u Podgorici, Budvi i Herceg Novom.

Prijepolje na mapi: 

 

BONUS VIDEO: 

Vodena pećina-reka Pranjica

DRAGULJ U SRCU SRBIJE Vodena pećina koju MORATE videti, speleolozi su istražili samo njenih prvih 200 metara, za ostatak se čekaju ronioci (FOTO)

Turizam

20:00

29 april, 2024

Arilje - Iako nije poznata kao Tara i Uvac, reka Panjica koja protiče kroz sela u blizini Arilja pravi je turistički biser koji je od strane posetilaca prepoznat tek pre nekoliko godina, kada su se usled pandemije mnogi upustili u istraživanje predela u Srbiji. Doboko usečen kanjon jedan je od najlepših u ovom kraju i predstavlja pravo blago očuvane, netaknute prirode. Kroz tok Panjice vodi vas staza dugačka oko 1.000 metara, a sve one koji se odluče da je prepešače na samom kraju očekuje nagrada, jer se tu nalazi jedinstvena Vodena pećina.

Komentari(0)

Loading