SRPSKA PLANINA PONOVO PREBUKIRANA Već popunjeno preko 90 odsto smeštajnih kapacieteta, a ova neverovatna avantura privlači goste (FOTO)

J. K.

11:00

Turizam 0

Sitno se odbrojava do početka praznika, a ako je suditi po popunjenosti kapaciteta na planinama Zapadne Srbije veliki broj građana će ih dočekati upravo na jednoj od njih.

SRPSKA PLANINA PONOVO PREBUKIRANA Već popunjeno preko 90 odsto smeštajnih kapacieteta, a ova neverovatna avantura privlači goste (FOTO)
Foto: Rina

 

Na Zlataru je već sada popunjeno više od 90 odsto smeštajnih kapaciteta, što je već postalo tradicija jer se ovaj prirodni biser prethodnih godina ubraja u top turističke destinacije.

"Sa prvim snežnim padavinama broj gostiju na Zlataru višestruko se povećao. Više su popunjeni kapaciteti u privatnom smeštaju, nego u hotelima, a mahom su na planinu stigli domaći gosti. Zlatar je lep u svako doba godine i uvek ima šta da ponudi posetiocima, a pre svega su tu netaknuta priroda, duge šetnje, čist vazduh i zdrava domaća hrana", izjavio je Branko Pucarević direktor TO Zlatar.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Za sve posetioce nezaobilazan je  obilazak planinskih jezera, kulturno- istorijskih spomenika, kao i fantastičnih vidikovaca, do kojih je moguće doći samo posebnim terenskim vozilima uz pomoć vodiča.

 

To je prava adrenalinska tura od centra Zlatara ka vidikovcu Veliki Vrh sa kog se vide veličanstveni meandri Uvca. Taj lokalitet izgleda nestvarno pod snegom i zato čim turisti dođu na planinu žele i da ga posete. Do vrha se može doći samo terenskim vozilom, a samo putovanje je nezaboravan doživljaj. To je jedan od sadržaja koji je najatraktivniji, ali i najpopularniji tokom čitave godine“, rekao je Novovarošanin Danilo Paunović.

Planina Zatar odavno je proglašena za vazdušnu banju, a boravak na njoj pogoduje kod oporavka od brojnih oboljenja. Najviši vrh Golo Brdo nalazi se na 1627 metara nadmorske visine i predtsvalja netaknuti dragulj, i do njega se može doći samo peške ili na kvadu.

Vodena pećina-reka Pranjica

DRAGULJ U SRCU SRBIJE Vodena pećina koju MORATE videti, speleolozi su istražili samo njenih prvih 200 metara, za ostatak se čekaju ronioci (FOTO)

Turizam

20:00

29 april, 2024

Arilje - Iako nije poznata kao Tara i Uvac, reka Panjica koja protiče kroz sela u blizini Arilja pravi je turistički biser koji je od strane posetilaca prepoznat tek pre nekoliko godina, kada su se usled pandemije mnogi upustili u istraživanje predela u Srbiji. Doboko usečen kanjon jedan je od najlepših u ovom kraju i predstavlja pravo blago očuvane, netaknute prirode. Kroz tok Panjice vodi vas staza dugačka oko 1.000 metara, a sve one koji se odluče da je prepešače na samom kraju očekuje nagrada, jer se tu nalazi jedinstvena Vodena pećina.

zlatibor

Prolećni safari oko Ribničkog jezera, a Gold gondola radi sat vremena duže: Zlatibor već rezervisan za praznike, turisti mogu da uživaju u brojnim sadržajima

Turizam

12:00

28 april, 2024

Jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji za oredstojeće praznke, svakako će biti planina Zlatibor, a u prilog tome svedoči i to što su skoro svi smeštajni kapaciteti popunjeni i traži se krevet više. Spremna da primi goste, ali i obezbedi im nezaborvne momente svakako je i najduža Gold gondola.

Komentari(0)

Loading