SVAKODNEVNO KAPACITETI BILI ISPUNJENI Korona nije sprečila da dečje odmaralište na ovoj planini tokom leta cveta

Jelena Vamović

09:37

Turizam 0

U Odmaralištu "Rudnik", koje posluje u okviru Centra dečjih letovališta Beograda, sezona tokom leta pokazalo je odlične rezultate, imajući u vidu dramatične okolnosti u zdravstvenom pogledu izazvane pandemijom virusa korona, navode iz te ustanove za RINU.

SVAKODNEVNO KAPACITETI BILI ISPUNJENI Korona nije sprečila da dečje odmaralište na ovoj planini tokom leta cveta
shutterstock

 

 

Upravnica Odmarališta „Rudnik“ Zorica Petrović napominje da se konstantno ulaže u objekte CDL, kao i u opremu i uređenje prostora oko objekta na Rudniku te najavljuje i nove sadržaje – opremanje Kutka za decu sa smetnjama u razvoju u narednom periodu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

„Spreman je i projekat od 20 miliona dinara za kompletnu adaptaciju, ‘od poda do krova’, čeka se samo stabilizacija situacije“, ističe Petrovićeva, napominjući da rekonstrukcija uopšte nije rađena od 2006. godine.

Ona priča da su organizacijom „Superkampa“ tokom leta maksimalno popunili kapacitete, da su sva deca i korisnici bili apsolutno obezbeđeni i da nije zabeležen niti jedan slučaj virusa korona tokom boravka u objektu.

rina.rs

 

„Inače, objekti Centra su pokriveni 24-časovnom zdravstvenom zaštitom, tako da su sva deca, a i pratioci maksimalno obezbeđeni kada je zdravstvena nega u pitanju“, navodi ona.

Pored grupnih dolazaka, postoje, prema njenim rečima i tzv. prolazne ture tj. gosti sa porodicama, a odskoro je Odmaralište uključeno i u sistem vaučera koji funkcioniše u Srbiji.

„Od maja do danas kroz objekat Dečjeg odmarališta na Rudniku prošlo je 1298 korisnika, što dođe oko 7000 noćenja za četiri meseca“, kazala je ona i dodala da je uspeh utoliko veći ako se uzme u obzir činjenica da su škole i predškolske ustanove imale „savet“ da se ne organizuje nastava u prirodi i rekreativni boravak.

Sagovornica RINE nada se da će se kompletna situacija polako stabilizovati jer je takav vid rekreacije i turizma i te kako značajan u uzrastu od vrtića pa do kraja osnovnog obrazovanja.

rina.rs

 

Upitana za status zaposlenih, kao i da li postoji potreba za novim radnicima te koliko je zadovoljna kadrom kojim raspolaže, kaže da od 22 zaposlenih, 19-oro je „na neodređeno vreme“, „što već govori po sebi o statusu zaposlenih.“

„Možemo se pohvaliti činjenicom da smo od marta 2020, znači od proglašenja vanredne situacije pa sve do danas, sa opštom nestabilnom situacijom, svaki dohodak isplatili na vreme. Nije bilo prekida u isplati zarada“, kaže ona, naglašavajući da je kadar kojim raspolažu dobro osposobljen i požrtvovan.

Kako ističe, svako od zaposlenih doživljava odmaralište kao svoju kuću i odnosi se prema kapacitetima i poslu „domaćinski“, uz zaključak da dobijaju pozitivne povratne informacije i ocene od korisnika – da je uz dobru i kvalitetnu hranu atmosfera i više nego „domaćinska“.

Odmaralište „Rudnik“ osnovano je 1971. godine na najvišoj šumadijskoj planini i nalazi se na 710 metara nadmorske visine što uz vazdušna strujanja – Rudnik je prva proglašena vazdušna banja u Srbiji, 1922. godine – pogoduje rekreaciji i zdravom načinu života u prirodi.

CDL Beograd poseduje i objekte za decu na Bukulji, Tari, Goču, Avali i odnedavno na Kopaoniku, odnosno Dečje odmaralište u Brusu.

 

rina.rs

 

(Izvor: RINA.rs)

gornja gorevnica

Ne bih ovaj pogled na Kablar menjao ni za pogled sa Ajfelovog tornja: Nastavnik muzike vratio se u rodno selo, Radovan u Gornjoj Gorevnici napravio pravi raj

Turizam

14:00

27 april, 2024

Gradsku vrevu i sivilo asfalta nastavnik muzike iz Čačka, Radovan Tanasijević, odlučio je da zemeni vedrim nebom i cvrkutom ptica. Vratio se u svoje rodno selo Gornju Gorevnicu i na imanju svojih predaka napravio pravi mali raj, za oči i za dušu. Na ognjištu je obnovio sve kao što je bilo nekad, kao što su to činili naši preci.

Komentari(0)

Loading