3 NAJLEPŠE DESTINACIJE NA SLOVO "B" U SRBIJI Brilijantna lepota i očaravajući ambijent

Jelena Vamović

11:06

Turizam 0

3 NAJLEPŠE DESTINACIJE NA SLOVO "B" U SRBIJI Brilijantna lepota i očaravajući ambijent
shutterstock

 

BEOGRAD

shutterstock

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Smešten na ušću Save u Dunav, Beograd je jedan od najstarijih gradova u Evropi i, pored Atine, najveća urbana celina na Balkanu. Najstariji arheološki nalazi sa njegovog područja sežu u peti milenijum pre nove ere. Pripadnici keltskog plemena su osnovali Singidunum u 3. veku pre nove ere, dok prvo pominjanje Beograda datira iz 878. godine. Tokom svoje duge i burne istorije, Beograd je osvajalo 40 armija, a 38 puta je podizan iz pepela.

Beograd je glavni grad Srbije, sa oko 1,6 miliona stanovnika. Ima prvorazredni saobraćajni značaj, kao značajno drumsko i železničko čvorište, a takođe i međunarodno rečno i vazdušno pristanište i telekomunikacijski centar. Prostire se na 3,6 % teritorije Srbije, a njemu živi 15,8% stanovništva Srbije i radi 31,2% svih zaposlenih u Srbiji.

 

BAJINA BAŠTA

shutterstock

 

Bajina Bašta je malo gradsko naselje na zapadu Srbije, ušuškana između dva najlepša dragulja zemlje: bistrih brzaka reke Drine i živopisnih šuma planine Tare. Fotografije predela koje Bajinu Baštu okružuju obišle su svet i s pravom pridobile pažnju kako domaćih, tako i stranih turista.

Danas je Bajina Bašta jedna od najinteresantnijih i najrazvijenijih turističkih destinacija u Srbiji. Najlepši biser koji nudi jeste Nacionalni park Tara, područje bogato netaknutom prirodom, endemskim vrstama biljaka i životinjama, ali i vrednim kulturno-istorijskim nasleđem koje je stavljeno pod zaštitu UNESCO-a.

 

BAČKA PALANKA 

shutterstock

 

Bačka Palanka mesto je bogate kulture, dobro očuvane tradicije, okružena plemenitom prirodom gde možete da odmorite i duh i telo.

Bačka Palanka može da se pohvali da može da ponudi ljubiteljima prirode prelepe plaže na kojima mogu da uživaju i osveže se leti, ali i da hrane ostala čula u drugim godišnjim dobima.

Gradska plaža je uređena, ima lepu terasu, fontanu, natkriveni bar, deo vode u Dunavu namenjen za kupanje obeležen je bovama, tu su spasioci i čamci za spasavanje, česme, tuševi, par kabina za presvlačenje, tereni za odbojku i rukomet na pesku, tu je odmah i šuma sa hladovinom.

seoski turizam

PRELEPA ŠUMADIJA Ovaj grad doživljava ekspanziju seoskog turizma, ovde se odmara i duša i telo!

Turizam

20:00

4 maj, 2024

Gornji Milanovac - Smeštena u srcu Srbije opština Gornji Milanovac ima veliki turistički potencijal. Tokom poslednjih godina prirodno bogatstvo koje im je Bog dao meštani ovog kraja sve češće odlučuju da podele sa drugima. Sve je više onih koji se odlučuju da se bave seoskim turizmom, a jedan od njih je i Branko Trbović iz sela Ozrem koji na svom imanju napravio pravi mali raj.

Komentari(0)

Loading