Planirate SVADBU? Evo šta izabran MESEC donosi MLADENCIMA po NARODNOM VEROVANJU
Kome će ljubav rasti a bogadstvo pasti?

POZVALI SMO 250 LJUDI NA SVADBU, A DOŠLO NAM JE SAMO 100: Kad sam čula zašto, ODLEPILA SAM OD BESA! Čulo me je celo Užice!
Pre nekoliko godina jedna mlada po imenu Milica otkrila je u svojoj ispovesti kakvu je neprijatnost doživela na sopstvenoj svadbi. Naime, njen suprug i ona pozvali su 250 gostiju na svadbu, a pojavilo se tek njih stotinak.

Kako su nekada OTIMALI MLADE: RODITELJI su sami ukrali devojku KAKO BI IZBEGLI TROŠKOVE
Stari "običaj" koji se smatrao sramotom za celo selo.

ŽENA MU REKLA DA IZBACI STARU MAJKU: Pogledajte kakav je bio njegov odgovor i kako je zaprepastio sve!
Volite svoje majke i ne dajte na njih nikada!

KAKO SU NEKADA IZGLEDALA VENČANJA? Snimak sa svadbe u Kruševcu postao hit na društvenim mrežama, evo kako se nekada slavilo u Srbiji
Prvi srpski etnološki film snimljen je u kući porodice Minić, koja i dan-danas, iako je obrasla travom i zapuštena, stoji i čuva uspomene na predratni život u Srbiji.

OVO JE NAJLUĐE VENČANJE U SRBIJI IKAD Kada budete videli šta se sve desilo, mislićete da se neko šali, a sve je počelo ovako...
Naime, krenulo je po zlu, te su doživeli su neverovatnu „seriju nesrećnih događaja“, a kada ih pročitate, verovatno ćete pomisliti da je pred vama scenario za neku komediju.

KAKO JE MOGUĆE DA JE NIJE BLAM Beograđanin se oženio devojkom iz unutrašnjosti Srbije, pa osuo paljbu po njenim roditeljima: "TO JE SELJAČKI!"
Sa kraja na kraj Srbije, gde god da krenete, običaji, bilo da su svadbarski ili svečarski, razlikuju se u mnogome. Iako smo isti narod, ljudi iz Beograda ponekad u čudu gledaju na svadbena dešavanja, te zbog reakcija može doći do svađe, čak i kada se radi o samim mladencima.

RADMILA DOŠLA IZ NEMAČKE BRATANICI NA SVADBU U KRUŠEVAC: Kad sam im dala poklon, doživela sam najveću sramotu u životu!
Kada su u pitanju svadbe, pokloni i koverte sa novcem, mnogi razmišljaju da se ne obrukaju cifrom koju izdvoje. Tako je i Radmila iz Nemačke otišla na svadbu u Srbiju, ali nije se najbolje provela.

SVADBE NA VOJVOĐANSKI NAČIN Jedan od običaja je da se deveru koji kupuje “mladu” podvali lažna mlada
Vojvodina u sebi sadrži mnoge kulture, tradiciju, temperament, a poseban miks ima kad su u pitanju svadbe.

MLADA U SUZAMA RADOSNICAMA DOČEKALA SVATOVE Čak pet barjaktara u narodnim nošnjama došlo je po Jovanu (FOTO/VIDEO)
Septembar je mesec kada je širom Srbije najviše okićenih kapija, a trubači imaju pune ruke posla. Velike svadbe sa nekoliko stotina zvanica deo su srpske tradicije, a mnogi stari običaji poštuju se i danas.

STARI SRPSKI SVADBENI OBIČAJI Kupovina mlade koštala basnoslovno, a onda je Aleksandar Karađorđević zabranio čuvenim rečima
Ova naredba je doneta 1846. godine i od tada je poznati srpski običaj postao šala, umesto pravog otkupa

SVADBENI OBIČAJI KOD NAS I NA ZAPADU Jedan od možda najupečatljivijih momenata svake svadbe je bacanje bidermajera (FOTO/VIDEO)
Dan kada se mladenci čuvaju od zlih duhova

RAKIJA UMESTO POZIVNICE ZA SVADBU Buklija ima posebnu namenu i posebno mesto u domaćinstvu i tradiciji, a pri objavljivanju svadbe se poziva upravo njom (VIDEO/FOTO)
Srpske svadbe su skup religijskih, mitoloških i magijskih radnji, protkanih folklornim sadržajima. Na iste se poziva rakijom, odnosno buklijom, umesto putem pozivnice.