PO OVAKVIM GRAĐEVINAMA PAMTI SE ZLATIBOR Temelji ovog hrama su osvećeni 1993. godine na Preobraženje (FOTO/VIDEO)
Crkva Svetog Preobraženja Gospodnjeg na Zlatiboru, po izgledu, naslanja se na tradiciju „Raške škole”
Crkva Svetog Preobraženja Gospodnjeg na Zlatiboru, po izgledu, naslanja se na tradiciju „Raške škole”
Nesvakidašnja povorka od Zlakuse do Zlatibora
"Nikada nisam kukao, samo taj jedan put u užičkoj bolnici kada nisu hteli da me operišu, a ja sam umirao od bolova. Кažu mi, ne možemo da te operišemo jer ne znamo da li ćeš preživeti, ja sam rekao operišite na moju odgovornost. I evo me i danas među živima".
Najduža panoramska gondola na svetu koja se pokazala kao jedna od najvećih turističkih atrakcija izgrađenih u Srbiji.
Pored prirodne lepote koja ga okružuje sa svih strana, selo je čuveno po crkvi brvnari koja potiče još iz 1838. godine i posvećena je Pokrovu Presvete Bogorodice.
Svetski dan čistih planina se održava svakog 26. septembra, a kod nas je to izgledalo ovako.
Pre tridesetak godina, rudari u Draglici su vredno radili svoj posao - tražili rudu magnezita. Nisu ni slutili da će se baš tu, na dnu njihove jame, formirati jedno od najzanimljivijih jezera u Srbiji - Tavničko jezero.
Ruski fond za direktne investicije osnovan je 2011. godine na inicijativu tadašnjeg premijera Vladimira Putina i predsednika Dmitrija Medvedeva, jedini je koji upravlja državnim novcem u Ruskoj federaciji i raspolaže budžetom od 50 milijardi evra.
Najduža panoramska gondola na svetu dobila svojih pet minuta na svetskoj televiziji Nacionalna geografija
Oni koji Zlatibor ne poznaju umeju da ga se apriori gnušaju. U navodnoj potrazi za divljinom ugnezde se u toplini centra i između dva kapućina primete da je taj centar konglomerat neusaglašenih težnji, od grandiozno futurističkih do neumereno etnografskih.
Kao deo manifestacije predviđena su i stručna predavanja o seoskom turizmu i unapređenju voćarstva u zlatiborskom kraju, a biva izabrano i najlepše seosko dvorište u Šljivovici, najuređeniji voćnjak i najlepše seoske narodne nošnje.
Značajan iznos sredstava će biti namenjen za nabavku mehanizacije.
Šljivovica nije mnogo brdovita. U sredini sela je Gradina, na severnoj brdo Miloševac. Dosta je krševita.
Gold gondola na Zlatiboru i ove letnje sezone bila je jedna od najposećenijih turističkih atrakcija u Srbiji.
Samouki drvodelja iz zlatiborskog sela Šljivivica jedan je od onih koji je svoju ljubav i hebo pretočio u posao.
Gold gondola na Zlatiboru i ove letnje sezone bila je jedna od najposećenijih turističkih atrakcija u Srbiji.
Nakon dve izutetno teške godine za domaći turizam, u prvih sedam meseci ove godine u Srbiju je došlo više od dva miliona turista, što u odnosu na prošlu godinu predstvalja rast od 55 odsto.