SIMBOL BIVŠE JUGOSLAVIJE NA ULICAMA Održana treća po redu Fićijada, starije Užičane preplavila nostalgija

Lepote Srbije

11:00

Manifestacije 0

Nesvakidašnja povorka od Zlakuse do Zlatibora

SIMBOL BIVŠE JUGOSLAVIJE NA ULICAMA Održana treća po redu Fićijada, starije Užičane preplavila nostalgija
Rina

Fića nije samo automobil, već simbol posebnog načina života i to najbolje dokazuju zaljubljenici u ovaj vremešni automobil koji se nekoliko puta godišnje okupljaju na Fićijadama širom bivše Jugslavije. Vozači fića okupili su se danas i u Zlakusi, kako bi otpočeli treću po redu Fićijadu pod nazivom „Fićom kroz selo 2022“. Ovogodišnja ruta bila je Zlakusa – Užice – Zlatibor – Zlakusa.

"Ovo je pravi praznik za oči. Toliko fića na jednom mestu, vraćaju me u dane kad je to bilo najčešći automobil na ulicama Užica. To je neuniptivo vozilo, evo i ovi oldtajmeri odlično idu", rekao je Svetislav Pavlović iz Užica tokom izložbe fića na Trgu partizana.

Raznobojne i različite generacije fića privukle su veliki broj kako meštana tako i turista na našoj zlatnoj planini. Kako posetioci i ljubitelji fiće tvrde, Fićijada u njima budi nostalgiju, a najveću pažnju su im privukle fiće najstarije generacije.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading