Ovo je prelepo skijalište na kom čaj i kafa koštaju samo 100 dinara, veličanstveni zimski pejzaž na Jabuci kod Prijepolja
Srpski Kicbil za one sa tanjim džepom
Srpski Kicbil za one sa tanjim džepom
Najviši i istoimeni vrh ove planine nalazi se na 1.247 metara nadmorske visine. U istočnom delu planine, na nadmorskoj visini od 1.241 metar, nalazi se i Natin vrh.
Prava zimska idila, prvi veći sneg namamio turiste na ovu planinu
Ministarstvo zaštite životne sredine pokrenulo je zaštitu dela Divčibara kao zaštićenog staništa.
Ne samo da lokalna legenda daje objašnjenje za nastanak ovog neobičnog naziva, već se u njoj pominje i nastanak naziva sela Kriva Feja, koje se u blizini planine nalazi.
Na izduženoj i uskoj steni Vrla lipa postavljena osmatračnica
Ako ste ljubitelj skijanja, ovo je prava prlilika za vas.
Zanimljivo je da Goč spada u niže planine u Srbiji, a najviši vrh Krnja ima 1.127 metara nadmorske visine.
Na mauzoleju i danas stoji tabla sa porukom koju su ostavili planinari na Ivanjdan 1951. godine.
Meštani kažu da mnogi ljudi iz gradova, ali i iz ravničarskih krajeva dolaze da vide, ne jednu ili dve kuće, već celo selo izgrađeno od kamena, i okrečeno zemljom.
"Prema legendi ime Mučanj ova planina je dobila po vrlo teškom i mučnom usponu Svetog Save na sam njen vrh".
"Ja sam davne 1973. godine na ovu planinu izveo jednog pastuva i kobilu".
Jovan Cvijić je Suvu planinu nazvao Alpima na jugu Srbije, a postaje sve popularnija i među iskusnim planinarima, ali i među rekreativcima.
Ova planina je jedna od faunistički najbogatijih područja Evrope.
Ime ove planine se vezuje za čemeran život na opusteloj i nepristupačnoj planini.
Po završetku Prvog svetskog rata jedna planina u Kanadi nazvana je Putnik, po srpskom vojvodi Radomiru Putniku.
Miroč predstavlja najistureniji deo istočne Srbije i najzapadniji deo Đerdapskog planinskog masiva. Najviši vrh ove planine je Veliki Štrbac, sa nadmorskom visinom od 768 metara.