SRPSKI TURISTIČKI BISER Na ovu planinu popeo se Sveti Sava, sve je popularnija destinacija za odmor (FOTO)
"Prema legendi ime Mučanj ova planina je dobila po vrlo teškom i mučnom usponu Svetog Save na sam njen vrh".
"Prema legendi ime Mučanj ova planina je dobila po vrlo teškom i mučnom usponu Svetog Save na sam njen vrh".
"Ja sam davne 1973. godine na ovu planinu izveo jednog pastuva i kobilu".
Jovan Cvijić je Suvu planinu nazvao Alpima na jugu Srbije, a postaje sve popularnija i među iskusnim planinarima, ali i među rekreativcima.
Ova planina je jedna od faunistički najbogatijih područja Evrope.
Ime ove planine se vezuje za čemeran život na opusteloj i nepristupačnoj planini.
Po završetku Prvog svetskog rata jedna planina u Kanadi nazvana je Putnik, po srpskom vojvodi Radomiru Putniku.
Miroč predstavlja najistureniji deo istočne Srbije i najzapadniji deo Đerdapskog planinskog masiva. Najviši vrh ove planine je Veliki Štrbac, sa nadmorskom visinom od 768 metara.
Jedna od najlepših planina u Zpadnoj Srbiji svakako je Bobija koja se prostire desnom obalom reke Drine i Sokolskih planina, a od Ljubovije je udaljena 30 kilometara.
Divlja i surova, ali prelepa planina Golija postaje sve popularnija turistička destinacija u Srbiji.
Lepote Ovčara i Kablara nadaleko su poznate, a vidikovci na ovim planinima iz godine u godine beleže sve više posetilaca.
Stol je planina u istočnoj Srbiji udaljena 16 km severno od Bora, pripada opštini Bor i Borskom okrugu u regionu koji je poznat i pod imenom Timočka Krajina.
Biser na zapadu Srbije, sa čijeg vrha puca pogled na srpsku Toskanu, dok se sa druge strane vide vrhovi Ovčara i Kablara konačno doživljava svoj procvat.
Ime ove planine se vezuje za čemeran život na opusteloj i nepristupačnoj planini
Divna, manje poznata planina Javor.
Planina Kukutnica se nalazi u jugozapadnoj Srbiji. Smeštena je na oko dvadesetak kilometara severozapadno od Ivanjice, pored sela Katići.
Nikad kao u doba pandemije korona virusa nije skočilo interesovanje za turističke lokalitete u Srbiji.
Cer je planina u okolini Šapca, spremna da zadovolji različite potrebe turista. Poznata najviše po čuvenoj bici u Prvom svetskom ratu, ova miroljubiva lepotica još uvek nije dovoljno poznata domaćim turistima. Pola Srbije može se videti sa jednog od nekoliko prelepih vidikovaca.