ZA LJUBITELJE KINEMATOGRAFIJE Festival kratkometražnog studentskog filma od 12. do 15. jula u Čačku

Lepote Srbije

20:00

Manifestacije 0

Drugi Festival kratkometražnog studentskog filma "Kameo" biće održan od 12. do 15. jula u Čačku, uz učešće 43 ostvarenja studenata sa prostora bivše Jugoslavije, najavili su organizatori.

ZA LJUBITELJE KINEMATOGRAFIJE Festival kratkometražnog studentskog filma od 12. do 15. jula u Čačku
pixabay

 

Na festival dolaze mladi autori iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Makedonije i Srbije. Pored glavnog programa, u kome su igrani, dokumentarni, animirani i eksperimentalni filmovi kratke forme, posetioci će imati priliku da u okviru pratećeg programa učestvuju na dve filmske radionice, najavili su iz "Kameo".

Predstavnica organizatora Katarina Bugarin je rekla da će u saradnji sa Dokumentaristima Srbije (DOKSrbija) kroz interaktivna predavanja i panel diskusiju, učesnici imati priliku da se upoznaju sa principima rada naših uspešnih filmskih autora, producenata, ali i festivalskih programera i distributera.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Prema njenim rečima, reditelji Dejan Petrović, Tea Lukač i Mihajlo Jevtić, kao i distributer Petar Mitrić, otkriće učesnicima "kako da na najbolji način da razviju sopstvene ideje, rade na svojim filmovima i razviju filmski jezik”, a druga radionica se bavi naizgled uobičajenim, usputnim, ali suštinski egzistencijalnim pitanjima pojedinca. "Kako scenografija grada utiče na nas? Koliko se drugih gradova krije baš u tom gradu? Svako će imati priliku da zabeleži po jedan deo svog grada, a te sekvence ćemo zajedno sastaviti u prostorno-audiovizuelni kaleidoskop”, rekla je Katarina Marković, jedna do organizatorki festivala.

Kako je navedeno, "Kameo" je ove godine za selektore festivala odabrao predstavnike tri različite generacije iz lokalne zajednice, pa su Dušan Darijević, Nikola Ćurčić i Dušan Stoiljković selektorski predstavnici Čačka, a namera organizatora je utvrđivanje korespondencije i komunikacije festivalskih filmova i festivalske publike.

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading