POGLED U PLANINE DOK MARŠIRATE U POBEDU Na Staroj planini održava se najteža planinska trka u Srbiji - "Ultra trail Stara planina" (VIDEO)

Lepote Srbije

08:56

Manifestacije 0

Manifestacija podrazumeva ultra maraton na velikoj nadmorskoj visini, kao što je Stara planina.

POGLED U PLANINE DOK MARŠIRATE U POBEDU Na Staroj planini održava se najteža planinska trka u Srbiji - "Ultra trail Stara planina" (VIDEO)
Shutterstock

Cilj manifestacije je promocija maratona ovog tipa, njegov razvoj i afirmacija, kao i promocija i razvoj sportskog i planinskog turizma uopšte.

Počinje deveto izdanje najveće trail trke Srbije 10. juna 2022. godine i završava 12. juna.

Naš najduži planinski masiv će baciti pred takmičare nimalo lak zadatak.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ova sportska manifestacija prepoznata je od strane Ministartsva sporta kao bitna trka za razvoj planinskih sportova sa velikim potencijalom a strani trkači su oduševljeni uslovima i terenom. Povećano učešće takmičara iz inostranstva pokazalo je da kvalitetni trkači i Evropa prepoznaju potencijale koje ovaj planinski masiv nudi za "trail" i skajraning, kao i da je koncept trke vrlo atraktivan i redak u ovom sportu što daje posebnu draž.

Skajraning je sportska disciplina koja je na našim prostorima u poslednjih nekoliko godina doživela izuzetan rast, koji se može posmatrati u više segmenata: povećanje broja trkača, kvalitetnija organizacija trka, kvalitetniji takmičari, prepoznavanje i uvažavanje od strane srodnih svetskih sportskih organizacija i sl.

 

Takmičarima se najviše dopada netaknuta priroda i bitka sa nezaobilaznim klekama. 

MESTO

Pirot

Više informacija na : ultrakleka

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading