POSNI MAFINI Prirodni i fini, recepti za 4 vrste od kojih će vas svaki raspametiti!

Lepote Srbije

18:00

Gastronomija 0

Post je period uzdržavanja od hrane, ali svako od nas ponekad poželi da se zasladi. Posni mafini su idealan dezert za takve trenutke.

POSNI MAFINI Prirodni i fini, recepti za 4 vrste od kojih će vas svaki raspametiti!
Shutterstock

Posni čokoladni mafini:

Brašno: 200 g

Šećer: 150 g
Prašak za pecivo: 1 kesica
Kakao: 3 kašike
Ulje: 100 ml
Voda: 200 ml

Posni mafini sa jabukama:

Brašno: 200 g

Suvo grožđe: 50 g

Rendane jabuke: 2 komada
Ulje: 100 ml
Vanil šećer: 1 kesica
Prašak za pecivo: 1 kesica
Cimet: 1 kašičica
Voda: 200 ml

Posni mafini sa bananom:

Brašno: 200 g
Šećer: 150 g
Prašak za pecivo: 1 kesica
Ulje: 100 ml
Voda: 200 ml
Banane: 2 komada

Veganski mafini sa trešnjama i ovsenim pahuljicama:

Brašno: 200 g
Šećer: 150 g
Prašak za pecivo: 1 kesica
Ulje: 100 ml
Voda: 200 ml
Višnje: 100 g
Ovsene pahuljice: 50 g

Mafini se brzo pripremaju, dovoljno je da se svi sastojci pomešaju i dobro promešaju, za varijante sa voćem, doda iseckana banana i narendana jabuka.

Zagrejte rernu na preporučenu temperaturu (obično oko 180-200°C).
Postavite papirne korpice u kalup za mafine ili lagano premažite kalup uljem.
Napunite svaku korpicu do oko dve trećine visine smesom za mafine.
Pecite prema uputstvu (obično 20-30 minuta) ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.

Dekoracija i posluživanje:

Posne mafine možete posuti prah šećerom, dodati seckane orahe ili preliti glazurom od prah šećera i limunovog soka.

Zapamtite, posni mafini nisu samo za vreme posta, već ih mogu uživati svi koji vole ukusne i zdrave poslastice. Slobodno eksperimentišite sa ukusima i pronađite svoju omiljenu kombinaciju!

 

 

 

Komentari(0)

Loading