POSNI MAFINI Prirodni i fini, recepti za 4 vrste od kojih će vas svaki raspametiti!
Post je period uzdržavanja od hrane, ali svako od nas ponekad poželi da se zasladi. Posni mafini su idealan dezert za takve trenutke.
Posni čokoladni mafini:
Brašno: 200 g
Šećer: 150 g
Prašak za pecivo: 1 kesica
Kakao: 3 kašike
Ulje: 100 ml
Voda: 200 ml
Posni mafini sa jabukama:
Brašno: 200 g
Suvo grožđe: 50 g
Rendane jabuke: 2 komada
Ulje: 100 ml
Vanil šećer: 1 kesica
Prašak za pecivo: 1 kesica
Cimet: 1 kašičica
Voda: 200 ml
Posni mafini sa bananom:
Brašno: 200 g
Šećer: 150 g
Prašak za pecivo: 1 kesica
Ulje: 100 ml
Voda: 200 ml
Banane: 2 komada
Veganski mafini sa trešnjama i ovsenim pahuljicama:
Brašno: 200 g
Šećer: 150 g
Prašak za pecivo: 1 kesica
Ulje: 100 ml
Voda: 200 ml
Višnje: 100 g
Ovsene pahuljice: 50 g
Mafini se brzo pripremaju, dovoljno je da se svi sastojci pomešaju i dobro promešaju, za varijante sa voćem, doda iseckana banana i narendana jabuka.
Zagrejte rernu na preporučenu temperaturu (obično oko 180-200°C).
Postavite papirne korpice u kalup za mafine ili lagano premažite kalup uljem.
Napunite svaku korpicu do oko dve trećine visine smesom za mafine.
Pecite prema uputstvu (obično 20-30 minuta) ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.
Dekoracija i posluživanje:
Posne mafine možete posuti prah šećerom, dodati seckane orahe ili preliti glazurom od prah šećera i limunovog soka.
Zapamtite, posni mafini nisu samo za vreme posta, već ih mogu uživati svi koji vole ukusne i zdrave poslastice. Slobodno eksperimentišite sa ukusima i pronađite svoju omiljenu kombinaciju!
ZAPEČENI KROMPIR SA SLANINOM Starinski ali preukusan obrok za celu porodicu!
Krompir je svima omiljena namirnica, a ovo preukusno jelo će voleti svi članovi vaše porodice.
PITA KROMPIRUŠA Jelo koje miriše na bakinu kuhinju
Pite svi volimo i rado jedemo, pa vam danas donosimo recept za krompirušu od gotovih kora koja će ukusom premašiti onu od domaćih, a sprema se brzo i lako.
USKORO STIŽE, NE PROPUSTITE OVO VOĆE Najbolje je za srce a deluje i protiv stresa i nesanice
Bobičasto voće bogato je vlaknima i čak može doprineti mršavljenju te poboljšati zdravlje srca i creva.
Recept za zagorski specijalitet, jedno od omiljenih Titovih jela: I ne, nije kolač!
Najslasniji specijalitet iz Zagorja: Originalni recept za zagorske štrukle!
LAGAN A PREUKUSAN Zapečeni karfiol koji će vas oduševiti
Nekada poželimo da pojedemo nešto lagano bez mnogo kalorija a da je ukusno i zdravo. Zapečeni karfiol je idealan izbor za ovakav obrok.
Komentari(0)