DAVIĆETE SE U NJEMU Namaz od maslina, gotov za čas a ne zna se je li zdraviji ili ukusniji!
Veliki Uskršnji post je počeo, pravo je vreme da vam predložimo ovaj sjajan recept za pripremu posnog namaza koji će obožavati svi ukućani.
Za ovaj namaz je potrebno da izdvojite bukvalno deset minuta.
Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, priprema se lako, a ukus je fantastičan. Na kraju, važno je reći da je ovaj namaz izuzetno zdrav što svakako nije zanemarljivo.
Potrebno:
Možda vas zanima:
IDEALNE ZA POST: Ove namirnice obavezno uvrstite u ishranu
KOJI izbor od predloženih namirnica ćete napraviti zavisi od vas, ali najbolje bi bilo da ih tokom Velikog božićnog posta kompletno uvrstite u ishranu i pomognete srcu i krvnim sudovima da se zaštite od nekad fatalnih oštećenja.
RIBA NA MANASTIRSKI NAČIN: Ukusna i bez neprijatnog mirisa
Riba tokom posta je jedna od glavnih namirnica koju koristimo za spremanje posne trpeze. Pored toga je vrlo zdrava o sadrži brojne vitamine i minerale.
Možda vas zanima:
IDEALNE ZA POST: Ove namirnice obavezno uvrstite u ishranu
KOJI izbor od predloženih namirnica ćete napraviti zavisi od vas, ali najbolje bi bilo da ih tokom Velikog božićnog posta kompletno uvrstite u ishranu i pomognete srcu i krvnim sudovima da se zaštite od nekad fatalnih oštećenja.
RIBA NA MANASTIRSKI NAČIN: Ukusna i bez neprijatnog mirisa
Riba tokom posta je jedna od glavnih namirnica koju koristimo za spremanje posne trpeze. Pored toga je vrlo zdrava o sadrži brojne vitamine i minerale.
Možda vas zanima:
IDEALNE ZA POST: Ove namirnice obavezno uvrstite u ishranu
KOJI izbor od predloženih namirnica ćete napraviti zavisi od vas, ali najbolje bi bilo da ih tokom Velikog božićnog posta kompletno uvrstite u ishranu i pomognete srcu i krvnim sudovima da se zaštite od nekad fatalnih oštećenja.
RIBA NA MANASTIRSKI NAČIN: Ukusna i bez neprijatnog mirisa
Riba tokom posta je jedna od glavnih namirnica koju koristimo za spremanje posne trpeze. Pored toga je vrlo zdrava o sadrži brojne vitamine i minerale.
250 g crnih maslina
2 kašike soka od limuna
3 čena belog luka
2 kašičice soli
3 kašike maslinovog ulja
Priprema: U blender dodajte masline, beli luk, maslinovo ulje i sok od limuna. Sve dobro izblendirajte, posolite, pa još jednom izblendirajte. Namaz prebacite u staklenu posudu. Namaz možete jesti kao glavni obrok ili uz neko jelo, na mediteranu je obavezan uz ribu i morske plodove.
Prijatno!
LAGAN A PREUKUSAN Zapečeni karfiol koji će vas oduševiti
Nekada poželimo da pojedemo nešto lagano bez mnogo kalorija a da je ukusno i zdravo. Zapečeni karfiol je idealan izbor za ovakav obrok.
ŠUMADIJSKI Tradicionalni recept za NAJBOLJI KAČAMAK koji ćete probati!
Kačamak je omiljeno srpsko jelo i svaki kraj ima neku svoju verziju, Šumadijski kačamak je ipak poseban zbog jednog sastojka.
OVAKO U LESKOVCU SPREMAJU SOČNE MEDALJONE PUNJENE KAČKAVALJEM: Baka otkrila recept od kog polazi VODA NA USTA
Napravite ukusan ručak i uživajte u jelu
VRANJANSKA PITA Samsa je stari recept ovog kraja koji svi OBOŽAVAJU!
Vranjanska samsa je tradicionalna pita karakteristična za jugoistočnu Srbiju, posebno za Vranje. Iako se često naziva “lisnatom pitom”, vranjanska samsa je zapravo prazna pita.
VINSKI PUTEVI SRBIJE Od Nemanjića do danas, na OVIM mestima ćete uživati u NAJBOLJIM UKUSIMA
Geografski položaj i klima Srbije omogućavaju stanovnicima iz gotovo svih delova zemlje da gaje vinovu lozu.
Komentari(0)