RIBA NA MANASTIRSKI NAČIN: Ukusna i bez neprijatnog mirisa
Riba tokom posta je jedna od glavnih namirnica koju koristimo za spremanje posne trpeze. Pored toga je vrlo zdrava o sadrži brojne vitamine i minerale.
Riba na manastirski način je jedan od najboljih načina za spremanje ribe.
Potrebni sastojci:
- 3 parčeta oslića
- 1 glavica belog luka
- suncokretovo ulje
- svež peršun
- suvi začini
- origano, bosiljak, mirođija
- maslinovo ulje
- limun po želji
Način pripreme:
Možda vas zanima:
Recept za RIBU čiji će vas ukus oduševiti: Spremite je na poseban način
Isprobajte recept za ribu ispečenu u rerni sa puno povrća
Recept za jedan od NAJLEPŠIH POSNIH kolača: Uživaćete u fantastičnom ukusu
Isprobajte recept za posni kolač koji svi obožavaju
Možda vas zanima:
Recept za RIBU čiji će vas ukus oduševiti: Spremite je na poseban način
Isprobajte recept za ribu ispečenu u rerni sa puno povrća
Recept za jedan od NAJLEPŠIH POSNIH kolača: Uživaćete u fantastičnom ukusu
Isprobajte recept za posni kolač koji svi obožavaju
Možda vas zanima:
Recept za RIBU čiji će vas ukus oduševiti: Spremite je na poseban način
Isprobajte recept za ribu ispečenu u rerni sa puno povrća
Recept za jedan od NAJLEPŠIH POSNIH kolača: Uživaćete u fantastičnom ukusu
Isprobajte recept za posni kolač koji svi obožavaju
Potrebno je ribu oprati, pa osušiti papirom. Zatim napraviti marinadu od suvih začina i ulja. Ukoliko volite sveže začine, možete ih koristiti. Ukus će još više doći do izražaja. Posle toga ribu možete iseći na komade ili peći celu. Ukoliko je pečete u komadima, dobro utrljajte marinadu, a ako ste se ipak odlučili za drugu varijantu spremanja, zasecite ribu i u proreze sipajte marinadu. Posle toga je potrebno ostaviti ribu da stoji dva sata u frižideru.
Ribu peći u plehu na papiru za pečenje. Ako pečete u komadu, svaki komad zaliti još kašikom ulja. Po želji možete dodati limun, staviti ga u proreze ili iscediti sok po komadima. Prekrijte folijom i pecite na 200 stepeni pola sata. U ostatak marinade dodajte beli luk i zalijte vrelu ribu. Pecite još 15 minuta bez folije. Posle vratite foliju da riba upije ukuse.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
POSNE KAKAO KUGLICE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Savršenstvo ukusa koje je spremno za 15 minuta
Veliki petak je i dan veoma stogog posta, mnogi vernici poste samo na hlebu i vodi.
Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
POSNA PROJA OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaća, a najlepša - starinski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Domaća posna proja od četiri sastojka je najlepša, a recept se prenosi sa kolena na koleno
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
Komentari(0)