Kako se pravilno priprema zaprška? Evo u čemu se greši
Naučite kako se pravilno dodaje zaprška u jelo i napravite ga kao profesionalac.
Srpske domaćice često koriste zapršku kada pripremaju jela na kašiku, ali isto tako i kada se spremaju čorbe, meso u sosu... Zaprška se uglavnom pravi od brašna i ulja/vode, ali postoje i recepti za zapršku od brašna i pavlake za kuvanje, koja svako jelo čini kremastijim. Takođe, mnoge domaćice dodaju i slatku papriku u zapršku.
Ako i vi spadate u onu grupu koja često koristi zapršku, ali vam se uglavnom dešava da ostanu grudvice, savetujemo vam da primenite ovaj trik.
Sigurno ste se zapitali zašto nekim domaćica jela uopšte nemaju grudvice - e pa tajna je u tome što one dodaju sos u brašno, a ne brašno u sos. Dok sipate sos morate brzo da mešate i tako ćete osigurati da sigurno nema grudvica. Naš savet je da prvo napravite zapršku, pa tek onda da dodate sastojke za jelo koje spremate.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
Možda vas zanima:
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
Možda vas zanima:
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
Stvar ukusa
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
Komentari(0)