SLATKA PITA OD STAROG HLEBA I JEDNOG SASTOJKA JE NEŠTO NAJUKUSNIJE: Stara poslastica vraća u detinjstvo
Slatka pita sa orasima je stara poslastica i iskusne domaćice znaju o čemu je reč
Naše bake znaju da naprave najkusnije torte, kolače, a i naravno pite.
One znaju da stari hleb ne treba bacati i da ga treba iskoristiti na najbolji mogući način.
Osim što od njega možete napraviti vrhunski doručak, tako one prave i slatku pitu sa orasima
Taj recept za slatku pitu će vas vratiti u detinjstvo i onaj miris koji se širi po kući dok rerna radi.
Potrebni sastojci za slatku pitu sa orasima:
500 g starog hleba
300 ml mleka
100 g suvog grožđa
100 g seckanih oraha
200 ml slatke pavlake
3 jaja
5 kašika šećera
1 kesica cimeta
Priprema:
Stari hleb isecite na kriške. Potom pomešajte orahe, suvo grožđe, cimet i šećer. Jedan red kriški hleba poređajte u pleh, prelijte sa pola količine mleka i rasporeditee pola mešavine od oraha i suvog grožđa. Zatim ponovo stavite sloj hleba, prelijte ostatkom mleka, i poređajte preostalim orasime i grožđem.
Potrebno je da ostavite kolač da odstoji oko 20 minuta, kako bi hleb upio mleko. Dobro umitite jedno jaje i spojite sa slatkom pavlakom, te prelite slatku pitu. Peče se oko pola sata u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kada se odozo zapeče, poslastica je gotova.
NAJUKUSNIJA STARINSKA POSLASTICA KOJA VRAĆA U DETINJSTVO: Mramorni kolač - brzo se sprema, a pojede se očas posla
Mramorni kolač je starinska poslastica koja vraća u detinjstvo
CRNO VINO Nećete verovati zašto je dobro da pijete ovaj MOĆNI NEKTAR!
Crno vino ima moćne antioksidante, a mnogi stručnjaci tvrde da njegovo umereno konzumiranje može imati zdravstvene prednosti.
TUFAHIJE Miris i ukus ORIJENTA, zaljubićete se u ovu fenomenalnu poslasticu
Tufahije su u naše krajeve stigle iz Persije, pretpostavlja se sa Osmanlijama. Ovaj prilično jednostavan ali izuzetno ukusan dezert se najbolje priprema od jabuka sorte Greni Smit.
TRIK SRPSKIH DOMAĆICA: Spremite pasulj za samo sat vremena
Naše domaćice koriste sledeće sastojke tokom kuvanja pasulja koji im pomažu da bude preukusan i spremljen za tili čas
BLITVA Kraljica zdravlja koju često treba imati na meniju, evo kako da je spremate
Blitva je povrće sa izuzetno visokim nutritivnim vrednostima i korisna je kako sirova, tako i kuvana.
Komentari(0)