ČORBA OD SPANAĆA SA REZANCIMA: Recept za preukusno i veoma zdravo jelo koje ćete obožavati
Isprobajte recept za ovu sjajnu čorbicu
Čorbe su zdrave i pomažu nam u sezoni virusa i gripa jer jačaju imunitet. Pravi nedeljeni porodični ručak ne može da se zamisli bez supe ili čorbe. Umesto klasičnih kao što je pileća ili ona sa knedlama, napravite sa spanaćem. On je pun vitamina i minerala koji nam pomažu kod raznih bolesti, pa je izuzetno zdrav za jelo.
Već smo govorili kako bujon poboljšava mnoga jela i da je dobro da ga uvek imate u zamrzivaču. Smrznuti bujon mnogo olakšava i ubrzava pripremu, a ako vam nije bitno da bude domaći možete u vodi da rastvorite kocku supe.
Sastojci:
- 300 g spanaća
- 4 mlada luka
- 2 šargarepe
- 1 l bujona od povrća
- 50 g rezanaca za supu
- 1 jaje
- 150 g jogurta
Priprema:
Iseckajte šargarepu, pa je kratko prodinstajte. Zatim dodajte sitno seckan luk i dinstajte još 10 minuta. Nakon toga dodajte spanać i ostavite još pet minuta. Sipajte bujon i promešajte, pa kada provri dodajte rezanca. Začinite po želji i ostavite da se kuva još 12 minuta. Ostavite par minuta da se ohladi pa dodajte umućeno jaje sa jogurtom.
Možda vas zanima:
TRIK SRPSKIH DOMAĆICA: Spremite pasulj za samo sat vremena
Naše domaćice koriste sledeće sastojke tokom kuvanja pasulja koji im pomažu da bude preukusan i spremljen za tili čas
Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!
Naziv ovog jela inspirisan je legendom prema kojoj su Venecijanci mošti apostola i jevanđeliste Svetog Marka preneli u Veneciju u svinjskoj koži, kao i čuvenom vizantijskom mešavinom, kako je nazivan spoj tri začina – bibera, karanfilića i cimeta – izuzetno popularan u srednjem veku i korišćen i na našem tlu.
Možda vas zanima:
TRIK SRPSKIH DOMAĆICA: Spremite pasulj za samo sat vremena
Naše domaćice koriste sledeće sastojke tokom kuvanja pasulja koji im pomažu da bude preukusan i spremljen za tili čas
Prase Svetog Marka: Tradicionalni gurmanski specijalitet!
Naziv ovog jela inspirisan je legendom prema kojoj su Venecijanci mošti apostola i jevanđeliste Svetog Marka preneli u Veneciju u svinjskoj koži, kao i čuvenom vizantijskom mešavinom, kako je nazivan spoj tri začina – bibera, karanfilića i cimeta – izuzetno popularan u srednjem veku i korišćen i na našem tlu.
PITA KROMPIRUŠA Jelo koje miriše na bakinu kuhinju
Pite svi volimo i rado jedemo, pa vam danas donosimo recept za krompirušu od gotovih kora koja će ukusom premašiti onu od domaćih, a sprema se brzo i lako.
USKORO STIŽE, NE PROPUSTITE OVO VOĆE Najbolje je za srce a deluje i protiv stresa i nesanice
Bobičasto voće bogato je vlaknima i čak može doprineti mršavljenju te poboljšati zdravlje srca i creva.
Recept za zagorski specijalitet, jedno od omiljenih Titovih jela: I ne, nije kolač!
Najslasniji specijalitet iz Zagorja: Originalni recept za zagorske štrukle!
LAGAN A PREUKUSAN Zapečeni karfiol koji će vas oduševiti
Nekada poželimo da pojedemo nešto lagano bez mnogo kalorija a da je ukusno i zdravo. Zapečeni karfiol je idealan izbor za ovakav obrok.
ŠUMADIJSKI Tradicionalni recept za NAJBOLJI KAČAMAK koji ćete probati!
Kačamak je omiljeno srpsko jelo i svaki kraj ima neku svoju verziju, Šumadijski kačamak je ipak poseban zbog jednog sastojka.
Komentari(0)