Tri posna recepta koja će vas navesti da se zapitate - KAKO JE MOGUĆE DA JE UOPŠTE POSNO? Ne zna se šta je ukusnije
Preukusni posni recepti koje ćete jesti i kada se post završi. Evo kako da začinite posnu trpezu
Božićni post se polako približava kraju, ipak, ostalo nam je još dve nedelje. Ukoliko vam je već ponestalo ideja evo nekoliko ukusnih i brzih posnih recepata.
1. Hrskavi krompirići
Sve što vam je potrebno za ovaj obrok jeste krompir, ulje i sledeći začini: nišesta, prezle, vegeta, čili, kari i origano.
Možda vas zanima:
Starinska POSNA pita sa višnjama i makom: Poslastica koja vraća u detinjstvo posle prvog zalogaja (RECEPT)
Posna pita sa višnjama ima tako bogat i ukusan fil da ćete je praviti i kada prođu posni dani
Što duže stoji, sve je ukusniji! POSNI kolač sa višnjama koji se topi u ustima (MERA NA ČAŠE)
U danima posta se zasladite ukusnim desertom od višanja, koji je mekan, ukusan i slastan, a ne treba vam mnogo truda.
Možda vas zanima:
Starinska POSNA pita sa višnjama i makom: Poslastica koja vraća u detinjstvo posle prvog zalogaja (RECEPT)
Posna pita sa višnjama ima tako bogat i ukusan fil da ćete je praviti i kada prođu posni dani
Što duže stoji, sve je ukusniji! POSNI kolač sa višnjama koji se topi u ustima (MERA NA ČAŠE)
U danima posta se zasladite ukusnim desertom od višanja, koji je mekan, ukusan i slastan, a ne treba vam mnogo truda.
Možda vas zanima:
Starinska POSNA pita sa višnjama i makom: Poslastica koja vraća u detinjstvo posle prvog zalogaja (RECEPT)
Posna pita sa višnjama ima tako bogat i ukusan fil da ćete je praviti i kada prođu posni dani
Što duže stoji, sve je ukusniji! POSNI kolač sa višnjama koji se topi u ustima (MERA NA ČAŠE)
U danima posta se zasladite ukusnim desertom od višanja, koji je mekan, ukusan i slastan, a ne treba vam mnogo truda.
Krompir oljuštite, isperite i stavite da se kuva nekih desetak minuta. Zatim ga procedite i stavite u suvu posudu, stavite 4 kašike ulja, pola kašičice nišeste, kašiku prezli i ostale začine po ukusu.
Pecite u rerni na 250 stepeni dok porumene. Poslužite ih sa humusom ili uz ribu.
2. Vege pasta
Za ovu preukusnu pastu potrebno vam je:
dve tikvice
tri čena belog luka
Tikvicu oguliti i iseći na komade, paradajz podelitin na dva dela i staviti u pleh sa tikvivom i tri čena belog luka. Peći u rerni na 250 stepeni 20 minuta.
to vreme staviti pastu da se kuva. Kada se povrće ispeče dodati pola šolje vode u kojoj se pasta kuvala, kašičicu nišeste, kašiku tahinija i začine po željiili.
Ručnim mikserom napraviti kašicu ili staviti u blender. Pomešati sos i pastu i vratiti da se kuva jos desetak minuta.
Ovaj recept se može spremati i bez ulja ukoliko se posti na vodi.
3. Punjene tikvice
Tikvicu oprati i iseći na pola po dužini. Izvaditi kašikom unutrašnji deo tikvice tako da vam ostane "čamac". Skuvati pola šoljice kus-kusa.
U tiganju propržiti glavicu crnog luka i jedan čen belog luka, zatuim iseckati i dodati unjutrašnji deo tikvice i kus-kus, dodati soja sos i začine po želji.
Kada se sve to proprži napuniti tikvicu i staviti u rernu da se peče 15 minuta na 250 stepeni.
Ovo je porcija za dve osobe.
ZAPEČENA TESTENINA Brzo se sprema a još brže jede!
Ako ste uvek u problemu sa vremenom ili vam se naprosto ne provodi mnogo vremena u kuhinji, ovaj stari recept za zapečenu testeninu je prava stvar za vas.
PEČURKE Obožavaju ih mnogi, VEOMA SU ZDRAVE, evo nekih koje možemo ubrati u našim šumama
U proleće, šume u Srbiji postaju bogatije raznovrsnim pečurkama, a mnogi ljubitelji prirode i gurmani se upuštaju u ovu interensantnu aktivnost. Iako je branje pečuraka znatno bezbednije nego što je to nekada bilo, važno je znati razliku između jestivih i otrovnih vrsta.
Spremite CARSKU PROJU za doručak: Brza i jednostavna priprema (VIDEO)
Ako vam je potreban brz, a ukusan doručak, imamo rešenje
POZNATE OD DAVNINA Konzumacija semenki od bundeve je veoma korisna za zdravlje, evo zašto
Semenke bundeve imaju mnogo korisnih svojstava za zdravlje i zbog toga se od davnina koriste u domaćoj medicini.
PREUKUSAN Pastirski gulaš iz vremena naših baka, slastan obrok koji nas vraća u detinjstvo
Pastirski gulaš podsetiće vas na prošlost, tradiciju i vreme kad se hrana spremala dugo i sa puno ljubavi.
Komentari(0)